Litt etter klokken 16, meldte politiet om at to store steiner hadde rast ut på fylkesvei 714, ved Kvitvikneset, i Snillfjord kommune. Steinene sperret det ene kjørefeltet, på strekningen Frøya - Gangåsen.

– Steinene er ryddet vekk fra veibanen, og politiet har sluppet gjennom biler i begge retninger. Det foregår manuell dirigering på stedet, sier STs reporter, klokken 19.30.

Den manuelle dirigeringen vil, ifølge Statens vegvesen, foregå frem til klokken 23.00. Deretter vil veien bli stengt, frem til klokken 06.00, tirsdag morgen.

«Berget er usikkert»

– Det er geolog på stedet, og veien er ikke formelt åpnet igjen. Det er mulig politiet har sluppet gjennom noen biler, sier Statens vegvesen.

Geologen skal, ifølge politiet, ha vurdert berget som «usikkert».

– Det vil foregå manuell dirigering forbi stedet så lenge det er lyst. Veien vil trolig bli stengt når det blir mørkt, skriver politiet på Twitter, klokken 20.09.

Da STs reporter var på stedet, hadde steinene blitt ryddet vekk fra kjørefeltet. Foto: John Øystein Berg

Lange køer på Snillfjordsveien

Klokken 16.55 oppdaterte politiet saken, via Twitter, om at en steinblokk sperrer kjørefeltet. I den forbindelse skal geolog ha blitt tilkaklt for å vurdere om det er fare for flere ras.

– Det regner noe voldsomt, og det er lang kø i begge retninger, sier avisa Sør-Trøndelags reporter på stedet.

Klokken 17.05 meldte politiet om at det var oppdaget sprekkdannelser i berget. Derfor ble hele veien, og begge kjørefeltene, sperret, inntil geolog hadde undersøkt rasstedet.

Ifølge Statens vegvesen ble veien stengt i begge retninger klokken 17.09.

Steinblokker sperrer fylkesvei 714, også kjent som «Laksevegen». Foto: Statens vegvesen

Venter på geolog

Det skal ikke ha oppstått ulykker eller uhell i forbindelse med ulykken.

– Nå venter vi på at geolog skal ankomme rasstedet, etter som det er bekymring for at det kan komme til å rase ut mer. Det er i hvert fall store steinblokker som har rast ut, men jeg er usikker på om det er noe mer i tillegg. Politiet har bedt om at veien holdes stengt frem til geolog kommer, sier Statens vegvesen til ST, klokken 18.12.

Har du tips eller bilder? Send til erik.eikebrokk@avisa-st.no eller ta kontakt per telefon 922 98 047.

Geolog ble tilkalt for å undersøke sprekkdannelsene i berget. Foto: John Øystein Berg