Rema 1000 har nå utvidet sine planer for satsingen i Skaun. Det bekrefter regiondirektør Vidar Andersen i selskapets region Midt-Norge.

På jakt etter tomt

- Tiden er overmoden for å etablere oss både i Buvika i Børsa. Vår ambisjon er å være på plass i løpet av 2018, sier Andersen.

De vurderer nå flere mulige tomter for etableringen både i Børsa og Buvika. Fra før er det kjent at bygget til Hammer tilhengerservice har vært aktuelt som lokalitet for ny butikk.

- Det er gjerne slik at når det blir kjent at man vil etablere seg et sted, så er det flere grunneiere som melder seg på. Men vi er på jakt etter tomter, og du kan si at vi er i ulike faser med hensyn til tomtevalget i Børsa og i Buvika, sier Andersen.

Endelig avgjørelse om tomt har han håp om skal bli gjort før sommeren. Rema 1000 har store ambisjoner for satsingen i Skaun.

Skal gi økt handel

Totalt ble det i 2015 omsatt dagligvarer for 160 millioner kroner i kommunen. Rema 1000 ser ikke for seg å bare spise andeler av dette markedet, men også å øke omsetningen lokalt i kommunen.

- Fra 2014 til 2015 økte omsetningen fra 157 til 162 millioner kroner. Tar man prisveksten med i betraktning, betyr det at omsetningen av stagnert på dette nivået. Vår erfaring er at vi første driftsåret tar en markedsandel på 30 prosent, samtidig som vi tilfører omsetningen med 20 prosent. Det innebærer at vi vil tilføre med 30 millioner kroner i Børsa og i Buvika innen 2020, sier Andersen.

Har fremtidsvyer

Da han gjestet næringskonferansen i Skaun under Vinterkulturuka i forrige uke, inviterte han handelsstanden i kommunen til å være med og tenke utvikling av Skaun som handelssted.

- Fra 2014 til 2015 økte handelen på butikkene i Skaun med fem millioner. Det er marginalt. Dette bør alle være med og ta grep om, sier Andersen.

- Hvordan ser du for deg Skaun om fem år?

- Fem år er kanskje litt kort tid, men da ser jeg et etablert handelssted som er veldig attraktivt for lokalbefolkningen, og der man kan være stolt av at folk på reise også stopper.

Lokale poteter

Andersen er opptatt av å få innslag av lokalmat knyttet til dagligvarebutikken.

- Vi vil ta et større ansvar for hvordan vi presenterer lokalmat. Da tenker vi på arealet utenfor butikken, hvor vi ser for oss lokalmat i utsalg. Lokalmat selges best lokalt, og vi har en ambisjon om at det skal komme folk ens ærend til Børsa for å kjøpe poteter fra Viggja. Poteter med en identitet og en lokalhistorie som folk vil sette pris på, sier Andersen.

Skulle beregningene til Andersen om omsetning stemme, vil Rema 1000 i løpet av få år omsette for rundt 60 millioner kroner i Skaun. De vil imidlertid ikke kunne ta igjen Coop, som samlet er den største dagligvareaktøren i kommunen med tre butikker.

I Børsa omsatte Coop Ekstra i 2016 for i overkant av 70 millioner, mens Coop Ekstra i Buvika omsatte for 48,5 millioner. Skaun samvirkelag omsatte i 2016 for 16 millioner, mens Kiwi i fjor solgte dagligvarer for 42 millioner kroner i Buvika.