Politiet hevder de fant ungdom ned i 14-årsalderen som var overstadig beruset og utspydd da de oppsøkte festen ved Skaun samfunnshus som ble avholdt kvelden før 1.mai. Nå opplyser politiet at Skaun samfunnshus ikke hadde søkt politiet om tillatelse til å avholde festen, noe de er forpliktet til etter kommunens politivedtekter.

- Vi har ikke mottatt noen søknad på den festen som var der, forteller lensmann i Skaun, Tor Kristian Haugan.

Les også: -Trist å se så mange mindreårige ute av stand til å ta vare på seg selv

Les også: Politiet får kritikk etter ungdomsfest

Les også: Holdnings-endring må til

Ville først stenge

Ifølge Haugan hadde politiet opprinnelig planlagt å stenge festen da de fikk vite om den.

- Men vi så at det ville laget et større problem. Det var allerede kommet ungdommer, og flere hundre var på tur. Da ville vi fått en fest på plassen som ville blitt verre, sier Haugen.

- Hvilke konsekvenser får dette for arrangøren?

- Det må vi ta med vedkommende. De må få en sjanse til å forklare seg, så blir det tatt en beslutning om vi skal opprette sak.

Skal være rusfritt

Ifølge Haugan skal de i forbindelse med denne saken ha fått informasjon om at det også en gang tidligere har blitt avhold fest på Skaun samfunnshus uten at det var søkt om tillatelse. Torunn Jakobsen i Skaun samfunnshus uttalte i ST sist lørdag at hun mente det var riktig av foreldre å sende alkohol med barna sine på festen, fordi det ville virke forebyggende på alkoholbruken.

- Vil uttalelsene fra festarrangørene om alkohol få konsekvenser for kommende arrangementer?

- Hva hun mener får stå for hennes regning. Vi har en helt annen oppfatning enn henne. Vi har også en helt annen oppfatning enn henne om hva som skjedde på festen. Men ett av kriteriene vi setter er at det skal være et rusfritt arrangement. Da kan man ikke ha med seg alkohol, sier Haugan.

Hevder de hadde søkt

ST har fredag prøvd å komme i kontakt med styreleder Torunn Jacobsen i Skaun samfunnshus på telefon. Hun svarer via SMS at de hadde søkt om tillatelse, både for denne festen og for det andre arrangementet som politiet hevder det ikke var søkt for.

«Vi har søkt, og etter beskjed fra tidligere ansvarlige for slike søknader var avtalen om vi ikke hørte noe var alt ok, og hadde de spørsmål ringte de. Vi kunne dokumentere at vi hadde søkt, og om de hadde problemer med sin epost er vi ikke ansvarlig for det», skriver Jacobsen.