- Dette har vært etterspurt lenge, sier leder for Børsa båtklubb, Bjørn Dyrevik.

Nylig kom tillatelsen på plass for å etablere en seks kubikkmeter stor bensintank i anlegget til båtklubben. Dermed kan også båteiere med bensinmotorer få dekket behovet for drivstoffylling i båthavna i Børsa. Dyrevik regner med å ha bensinpumpa klar i løpet av noen få uker.

- Vi har hatt dieselanlegg i mange år, men mange båter går på bensin og da er det på sin plass på å ha bensinfylling også. Jeg håper den skal være på plass innen en 14-dagers tid, sier Dyrevik.

Les også: Fiskebåt gikk på grunn i Agdenes

Les også: 84 år gamle Håkon Helland tilbrakte store deler av yrkeslivet som maskinist.

Brukes mest av lokale

Båtklubben i Børsa har i dag 350 medlemmer, og i havna ligger det cirka 320 båter på faste plasser. I tillegg har båthavna gjesteplasser, og besøkende kan nyte godt av servicefunksjoner som dusj og toalett om man ønsker det, i tillegg til fylling av drivstoff.

- Men vi er ingen voldsom gjestedestinasjon. Folk som er på tur inn fjorden reiser gjerne inn til Trondheim, heller enn å stoppe her, sier Dyrevik.

Kaffesamling på bua

Båtklubben i Børsa er imidlertid en aktiv klubb, skal vi tro lederen. Verdensproblemer løses daglig i vaktbua.

- Der er det kaffesamling hver dag. Men det er nå helst pensjonistene som samles der da. Men vi har også fellesaktiviteter i klubben. Forrige helg var vi på tur til Frøya, da var det åtte båter som dro sammen.

Utvidelsen av drivstoffanlegget er det båtklubben selv som bekoster.

- Det vil koste oss borti 400.000 kroner, bare bensinanlegget. Drivstoffet selger vi til selvkost, avansen går kun til drift av anlegget og vedlikeholdet, sier Dyrevik.

Vil gjøre havna dypere

Båtklubben har også planer om å starte mudring av «Gammelhavna», et tiltak Dyrevik anslår vil koste klubben fire millioner kroner.

- Den er auret igjen gjennom mange år. Gaulosen er en god bidragsyter i flomperiodene, og havna er blitt grunnere og grunnere, sier Dyrevik.

Aktive fiskere

Han merker godt at han leder en båtklubb i en vekstkommune, der blant annet byggingen av Eliløkken sjøside har gitt klubben flere nye medlemmer. Og Skaun har absolutt en kystkultur, ifølge Dyrevik.

- Det har vi i aller høyeste grad. Her har folk drevet med fiske i mange år, og vi har også aktive fiskere i båtklubben, sier Dyrevik.