– Det ble vurdert partnerskap allerede for flere år siden, men byggingen rett over veien fikk omsetningen ned. Nå har den gått opp igjen og stabilisert seg, sier Marit Oddveig Eggen, eier av Børsa blomster as.

Fra og med 1. august sto Sølvi Mo Søfting som medeier i blomsterbutikken i Børsa.

– Ja, nå vil dere finne Sølvi like ofte i butikken som meg, sier Eggen smilende.

Ressurssterk

Det er ingen tvil om at Eggen er glad for å ha Søfting med på laget.

– Hun er en stor ressurs, men det var hun allerede før hun kjøpte seg inn også, sier Eggen

Hun forteller om gode samtaler og en kjekk person å «kaste ball med» i årenes løp.

– Sølvi har deltatt i innkjøp, og aldri skjedde det så mye i butikken som når hun sto her alene. Da ble det både ryddet og vasket, smiler Eggen.

Lang erfaring

Søfting var første gang å finne bak disken i Børsa blomsters lokaler julen 2011.

– Siden 2005 har jeg jobbet hos Wormdal på Fannrem. Etter hvert holdt de vinterstengt og jeg tok noen vakter hos Marit. Det ble fort til én fast dag i uka og flere ekstravakter, forteller Søfting.

Eggen startet butikken sammen med Janne Klefstad Egseth. Da hun solgte seg ut var det samboeren til Eggen, Rune Hansen, som kjøpte aksjene.

Nytt samarbeid

– Rune syntes det var på tide å selge aksjene sine videre til en annen medeier nå, og han var snar med å nevne Sølvi, ler Eggen.

Samboer Hansen hadde bidratt litt i driften, men det var Eggen som drev butikken.

– Det begrenser seg hvor lenge én person kan jobbe tolv til 14 timer i døgnet, sier hun og forteller at hun faktisk hadde fri både fredag, lørdag og søndag sist helg.

Dét har ikke vært har hun ikke vært bortskjemt med de siste årene.

Sover godt

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på eierskapet ennå, og har slettes ikke hatt problemer med nattesøvnen, ler Søfting og tilføyer at Børsa blomster er så godt etablert at det er uproblematisk å kjøpe seg inn.

Nå er planen at begge skal jobbe 80 prosent hver. Ny og «gammel» eier ser frem til et godt samarbeid, og sammen brette opp ermene for å ha en best mulig butikk.

– Vi har noen planer om endringer, det skal skje noen ting her etter hvert, smiler de to driftige damene lurt.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no