Niendeklassing Kasper Hansen satt i jakttårnet sammen med jegeren som felte elgkalven. 9B fra Orkanger ungdomsskole fikk en skoledag utenom det vanlige i Dorodalen i går.

- Vi så to elger komme over myra, og så «pang»! Det smalt for ørene mine etterpå, forteller Kasper entusiastisk.

Ved siden av ligger elgkalven som et synlig bevis på fulltrefferen første dag av jakta. 24 ungdomsskoleelever fikk være med Omnfjell jaktlag ut på jakt i går, og det ble en skoledag de sent vil glemme.

Svein Haugen i jaktlaget har dattera si Thea i klassen, og dermed var det naturlig å invitere hele klassen med ut. Thea er nemlig ivrig jeger som selv har tatt jegerprøven.

- Spennende

- Vi sa ja til å være med på jakt, det er klart. Vi har delt oss slik at noen har vært med på å jage elg og noen har sittet på post. Heldigvis fikk vi oppleve en felling, sier kontaktlærer Richard Wold.

Tilfeldigvis var det Kasper som befant seg i tårnet hvor fulltrefferen ble satt inn, og han beskriver skoledagen som helt enorm!

- Har du vært med på noe sånt før?

- Ja, jeg var med klassen også for to år siden, sier han.

Elevene fikk oppleve å steke hjertet på bål og spise det.

- Du synes ikke synd på kalven da? spør vi Kasper.

- Nei! Dette var bare spennende, svarer han.

Høstfargene gnistret i solskinnet, og rent værmessig kunne ikke elevene fått et bedre «klasserom» denne dagen.

Rekruttering

Edvard Asbjønslett, leder i Omnfjellet jaktlag, synes det er positivt å ha med seg elever.

- Det er bare artig. Skal vi har rekruttering, så må vi vise fram at det jaktes. Noen av disse var med også for to år siden. Det var jo over all forventning at vi fikk tak i dyr i dag. Egentlig er det ikke noe særlig jaktvær, det blir så lytt i skogen når det er så klart vær, sier Asbjørnslett.

- Klarte elevene å være stille nok da?

- Ja, men jeg hørte dem godt etter at skuddet smalt!

Jaktlaget felte også en 1,5-årig okse på morgenen før elevene kom, så jakta åpnet med to fellinger etter kort tid.

- Vi er fornøyd med starten, ja. Vi har en kvote på sju dyr i utgangspunktet, og jeg har ny hund til årets jakt. Dette må bli bra, mener Asbjørnslett.

Mye elg å se

Det er ikke til å legge skjul på at elgjakta er et av årets store høydepunkt for de ni i jaktlaget. Nå har de tatt seg fri i tre dager, og skal deretter jakte i helgene framover.

- Det er mye elg å se. Vi hadde to-tre dyr i dette jaget, og vi så åtte dyr i morges. Men oksene er jo fredet til 10. oktober, sier Asbjørnslett.

- Er det så mye elg at dere må porsjonere ut spenninga litt?

- I morges måtte vi det, vi måtte jo sikre oss at elevene fikk være med på en felling.