- Jeg hadde skrevet HOTSPUR i et word-dokument, limte teksten inn i søkefeltet på statens vegvesens nettside og trykket ustanselig i 15 minutter den 12. juni kl. 12.00.

I motsetning til mange andre ga imidlertid hard jobbing på tastaturet resultat for Jon Arne Skjellfjord (61) fra Fannrem. Han lyktes nemlig å få klengenavnet til favorittlaget sitt, Tottenham, som personlig bilskilt på sin Tesla.

- Jeg slår hardt ned på supportere som velger bilskilt fra konkurrerende lag, sier Johansen, og viser med tydelighet at han mener alvor.

Rift om navnet

- Jeg vet at det var mange andre Tottenham-tilhengere som gjorde det samme som meg. Jeg vurderte både å søke om SPURS og COYS (Come On You Spurs), men har i ettertid sett på supporterklubbens nettside at mange misunner meg for å ha stukket av med seieren på det aller beste navnet, ler Skjellfjord, som framhever at for han handler det både om identitet, og om å være litt gal.

Les også: En romslig koreaner

Kjærlighet

- Jeg har en kjepphest om at det må være lov å være litt gutteaktig og gal selv om man har passert 60. Tottenham har jeg fulgt siden 1972, mine to sønner er blitt dedikerte fans, og jeg har vært på White Hart Lane snart 20 ganger.

Skjellfjord er daglig leder i bedriften Ceni på Grønøra, og gir NRK og tippekampen hovedæren for at interessen for engelsk fotball ble tent.

Som tenåring sendte han et brev til følgende adresse:

Tottenham Hotspurs

London

England

- Jeg spurte høflig om hvordan man kunne bli medlem av klubben.

- Etter tre uker fikk jeg svar om at det bare var å putte en ettpundsseddel i en konvolutt og sende over. Jeg dro til banken, vekslet inn ett pund og sendte i vei. Noen dager senere kom medlemskortet i posten. Det var stort!

Norsk periode

Siden har han fulgt laget i tykt og tynt. Han husker de to argentinerne Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa som to yndlinger på åttitallet, og ikke minst nordmennenes inntog på nittitallet.

- Først var det Erik Thorstvedt, så fulgte Øyvind Leonhardsen og Steffen Iversen.

Han husker spesielt kampen der Tottenham lå under 2–0 mot Southampton, men vant 3–2 etter to scoringer av Iversen.

- Det var stort!

Looserpool

Arbeidskollega Rune Johansen, som Skjellfjord beskylder for å ha valgt et «mainstream»-lag som sin favoritt i England, har også latt seg inspirere til å skifte bilskilt. På hans Tesla står det YNWA RJ. For uinnvidde står YNWA som forkortelse på låten You Never Walk Alone, opprinnelig skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II for Broadway-musikalen Carousel, som hadde premiere 19. april 1945. Den har i ettertid blitt hymnen til fotballklubben Liverpool. RJ er som man skjønner initialene til bileieren.

Vennskapelig

- Det kreves litt baller å velge andre lag enn Manchester United, Liverpool og Arsenal, så allerede der har Johansen tapt, sier Skjellfjord, som benytter enhver anledning til å terge kameraten. På mandager etter helgens kamper i Premier League diskuteres det heftig i kontorlokalene på Grønøra, og det kan nok slenges en og annen glose som burde vært usagt.

- Men det er mest morsomt. Det handler om å ha en felles interesse, og ha noe annet å snakke om enn jobben. Det er bare positivt for vennskapet, sier han.

Ikke dyrt

Rune Johansen var for øvrig ute på oppdrag da avisa var på besøk, og hadde derfor ingen mulighet til å forsvare verken valg av favorittlag eller imøtegå kollegaens påstander.

Å skaffe seg personlige bilskilt har blitt svært populært, spesielt for gutta. I løpet av august hadde nærmere 16.000 nordmenn søkt om å få sine personlige skilt på bilen.

For statskassen er dette god butikk. Dersom alle søknadene blir innvilget betyr det 144 millioner allerede etter vel to måneder. For 9.000 kroner får du beholde de personlige bilskiltene i ti år.

- Jeg har selvsagt blitt konfrontert på hjemmebane at dette er galskap, men fordeles kostnaden på alle årene blir det cirka 2,50 per dag. Det er til å leve med, hevder Skjellfjord, som får mye oppmerksomhet på grunn av dette.

- Før ville folk se på bilen min. Nå vil de bare snakke om bilskiltet, flirer Tottenham-supporteren.

Se også: Oser av trygghet

Foto: Steinar Larsen