Fra 1. august i år opphørte Viggja og Børsa skolekorps, Buvik skolekorps og Skaun skolekorps. Da ble i stedet alle kommunens korpsunger samlet i det nystiftede Skaun skole- og ungdomskorps. Søndagens julemesse ble dermed den første julemessa der foreldre fra alle tre korpsene hadde mulighet til å delta sammen.

- Egentlig snakker vi om et samarbeid som har pågått i fem, seks år, der vi har gjort mer og mer felles. Samtidig har det vært krevende med tre ledere, tre styrer og tre dirigenter. Når vi nå har gått sammen om et nytt, felles skolekorps er det for å kunne gi et kvalitativt godt tilbud til barn og ungdom på ulike ferdighetsnivå, forteller tidligere leder for Skaun skolekorps, Hilde Marit Skauge.

Les også: Spilleglede til gull

Til stede i hele kommunen

Sammen med tidligere leder for Buvik skolekorps, Ingerid Gunnerød og tidligere leder for Viggja og Børsa skolekorps, Oddrun Helen Husby, var hun søndag i full sving med salg av julebakst og håndarbeid, åresalg og juleverksted på Skaun samfunnshus. Det koster å drive korps, selv om man har gått fra tre til ett. Ikke minst når man nå kan dele korpset inn i aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps med hver sine dirigenter.

- Skaun skolekorps har arrangert julemesser helt siden begynnelsen av 80-tallet. Nå blir utfordringen å få til slike arrangement sammen. Vi ønsker jo å være til stede i hele kommunen, og da må vi samordne oss. Nå er vi her. Første søndag i advent har vi arrangement i Buvika, i Skaunhallen, sier Gunnerød.

Les også: - Halloween – en berikelse

Benchmarking

De tre korpslederne ser for seg et hektisk år når de tre korpsene skal finne tonen både musikalsk og sosialt blant både barn og foreldre.

- Det første året blir heftig. Vi skal lære hverandres tradisjoner i detalj. Samtidig skal vi drive «benchmarking». Vi skal plukke det beste vi har fra alle tre korpsene og bruke det videre i det nye korpset, sier Skauge.

Søker dirigent

I det nye korpset er det Ida Regine Brissach som er dirigent for hovedkorpset, mens Karianne Røe har ansvaret for aspirantkorpset. Nå søker korpset etter en dirigent som kan ta ansvar for juniorkorpset, der Åslaug Klingen for øyeblikket er vikar.

- Ja, vi søker etter en dirigent til juniorkorpset. Samtidig ønsker vi oss størst mulig fleksibilitet der de tre dirigentene samarbeider for å skape et best mulig ledelsesmiljø, sier Gunnerød.

Korps og drill sammen

Med nytt stort skolekorps satser man også på bedre kår for korpsets drilltropp. Troppen øver på Venn oppvekstsenter, og har i praksis bestått av barn og unge fra det sørlige Skaun.

- Planen er å få til at drilltropp og korps skal bli en samlet enhet, der drill skal være et tilbud til barn og ungdom i hele kommunen. Sånn sett gleder vi oss veldig til den nye ungdomsskolen blir ferdig. Da skal hele korpset inn der, inkludert drilltroppen, sier Gunnerød.

Treffsted i bygda

Men før den tid skal det altså arrangeres julemesser, julegrantenninger, adventsarrangementer og mye mer. Og det er ikke kun for inntektenes del.

- Det viktigste er egentlig å lage treffsteder for alle i bygda. Dette som vi arrangerer her er et høykvalitetstilbud, et sted der folk kommer, møtes, drikker kaffe og snakker sammen. Men det er klart at vi også trenger å tjene penger til det nye korpset. Vi skal ha nye uniformer, ny fane, vi skal bygge en ny identitet og ikke minst en ny kultur, sier Skauge.