I musikksammenheng dukket navnet Thomas Løseth opp for første gang i STs spalter i januar i 2004, da som vokalist i orkdalsbandet Knalljertan. En måned senere dukket han opp som vokalist i bandet Torri Znepps under Ungdommens kulturmønstring i Skaun. Dette var kanskje anledningen hvor folk virkelig ble klar over hvilket sangtalent som bodde i 16 år gamle Thomas Løseth fra Orkdal. «Et band som så absolutt hadde en vokalist, var Torri Zneppz. Thomas Løseth har en stor stemme, og i Iron Maidens «Dream of Mirrors» kom den til sin rett,» skrev STs journalist som overvar kulturmønstringa.

Siden den gangen er Thomas Løseth blitt omtalt i 160 artikler i ST i forbindelse med musikk. Reisen har gått fra Knalljertan og senere til Tempo, som ga ut flere singler og musikkvideo, samt opptreden under Trondheim Calling i 2013. På denne reisen ble også Løseth headhuntet for en periode i 2009 som frontfigur i legendariske Gluntan. Men Thomas Løseth har gjort så mye mer enn å realisere sin egen musikalske interesse. Sammen med bandkompis Daniel Mandal etablerte han Strandafestivalen i 2013, nå omdøpt til Parkliv, og med det har Løseth bidratt betydelig til å skape noe stort for musikkglade orkdalinger og andre som en årlig event.

Sist lørdag landet Løseths foreløpige musikalske reise som vinner av «The Voice». Orkdalingen kan dermed ikle seg varemerket; «Norges beste stemme». I fredagene forut for den store finalen hadde landets befolkning vært vitne til mentor Lene Marlins gledestårer over orkdalingens gudsbenådede stemme. Landets befolkning hadde fått stifte bekjentskap med en fantastisk sanger med en formidlingskraft så sterk at den har rørt til og med tøffe gubber til tårer. Gjennom den lange reisen i «The Voice» er Løseth blitt formet til en folkekjær artist med unike egenskaper - ikke bare i form av en helt utrolig stemme, men også i form av et menneske totalt blottet for nykker. Til tross for at røde løpere rulles ut og champagneglassene glitrer rundt ham, så famstår orkdalingen som ekte, hel ved - som et menneske det er umulig å ikke bli glad i. Og ikke minst derfor er vi overbevist om at Thomas Løseth kommer til å nå utrolig langt.

Gratulerer Orkdal, gratulerer Norge, gratulerer THOMAS!

Foto: Silje Asbjørnsen