Lager barnefest på Strandheim

Den 11. og 12. mai vil den nordligste delen av Orkanger fylles med lek og barnelatter.

Margrethe Aae og Dario Leko er henholdsvis nestleder og leder i selskapet Gaffa, som står bak barnearrangementet i mai.  Foto: Catharina Morken

Strandheim kunstfestival trakk mye folk. Nå blir det ny fest for barna på Strandheim.  Foto: Arkivfoto

Pluss

Orkdal

I går ble kulturutvalget orientert om planene av Dario Leko og Margrethe Aae. De to er henholdsvis festivalsjef og nestsjef for det kommende barnearrangementet på Strandheim.

Arrangementet har fått navnet Barn-i-hagen.

Fest for de minste

- Vi skal arrangere en fest for de minste, og målgruppa vår er barnehagebarn og første- og andreklassinger, forteller Dario Leko.

Festlighetene skal foregå på dagtid.

- Vi vet at i alle fall tre av barnehagene har planleggingsdag fredag 11. mai, og her får foreldre mulighet til å ta med ungene for å ha det artig på Strandheim.

Gaffa fikser alt...

Bak barnefesten står et selskap som har fått navnet Gaffa. I dette selskapet er Leko styreleder, Aae er nestleder, mens Marte Heli Eikli og Øyvind Uhlving er med i styret.

- Det er flere grunner til at vi valgte navnet Gaffa. Gaffa er jo en teip; Gaffa blir i denne sammenhengen klisteret som binder folk sammen, og Gaffa kan jo som kjent fikse alt, smiler Leko.

Arrangørgenet

Det var paradoksalt nok barnløse Leko som unnfanget ideen om å lage en todagers fest for de minste på Strandheim.

- Det startet med at jeg på jobb overhørte småbarnsforeldre snakke om åpen dag på brannstasjonen, og at det var en suksess, for der var det mye barn. Da tenkte jeg; hvorfor ikke arrangere noe for de minste? Det virker som om det er stor etterspørsel etter det, og dette var noe som trigget arrangørgenet i meg.

- Herlig festival

Dette er et gen som både Margrethe Aae og Dario Leko er i besittelse av. Begge har vært med på å arrangere Ungdommens kulturmønstring siden de var i starten av tenårene, og Aae har i flere år hatt sitt eget eventselskap.

Blant arrangementene Margrethe Aae har stått bak, er Strandheim kunstfestival.

- Det var en herlig og kjempefin festival, og tanken vår er at vi skal prøve å skape noe tilsvarende for de minste, sier Leko.

Attraktivt for Orkdal

Dario Leko og resten av gjengen i Gaffa ser også Barn-i-hagen i et litt større perspektiv:

- Vi bygger ut masse i Orkdal. Vi ønsker å gjøre det attraktivt for foreldre, slik at de ser at dette er en herlig plass å etablere seg på. Med Barn-i-hagen øsker vi å skape noe som bidrar til god promotering av Orkdal, sier Leko.

Han forteller at det ennå er for tidlig å si noe om det konkrete innholdet.

- Det kommer vil tilbake til. Vi har jevnlige møter nå der vi planlegger, og det er mange ideer i lufta.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284