Eiendomsselskapet Voll Flerbrukshus AS som ble stiftet 9. januar i år, tar over skolebygningene på Voll.

På vegne av bygda

Bak eiendomsselskapet står Rennebu EnSpire skole AS og Normisjon Rennebu som har gått sammen som eiere av bygningene på vegne av bygda og grendene rundt.

- Nå er vi i forhandlinger med kommunen og regner med å ta over bygningen innen 1. mai, sier Jan Ivar Kvam som er valgt som leder av Voll Flerbrukshus AS.

Godt samarbeid

Ett år har gått siden kommunestyret i Rennebu vedtok å legge ned Voll skole. Elevene på Voll går i dag på skole på Berkåk, men det ble umiddelbart tatt initiativ til å starte privat skole på Voll så i de tidligere skolelokalene.

Det er på denne bakgrunn at det nå dannes et eiendomsselskap for å ta over bygningene.

- Samarbeidet med kommunen om overtakelse, er positivt og godt i gang. Det er allerede utarbeidet og vedtatt en intensjonsavtale, som er utgangspunkt for videre arbeid om overtakelse, skriver de i en pressemelding.

Betydelig bygg

Jan Ivar Kvam viser til intensjonsavtalen som er skrevet med Rennebu kommune, der kommunen har forpliktet seg til å rive den gamle delen av bygninga som er mellom gymsalen og gammelbygget og som skriver seg fra 1963. Her skal det nå bygges nytt skolekjøkken, formingsrom og kanskje også noen flere rom. I denne delen skal det også bygges forsamlingshus med storkjøkken.

Kvam bekrefter at det er et betydelig bygg som skal reises, og at de på sikt også drømmer om ny gymsal.

Den nye privatskolen, EnSpire skole, starter til høsten. Den er godkjent som skole, men mangler foreløpig driftsgodkjenning.

- Blant annet derfor hastet det med å få eiendomsselskapet på plass, sier Kvam.

Ideelt selskap

I vedtektene for eiendomsselskapet står det som følger:

«Selskapets formål er å eie og drive flerbruksanlegg til beste for barns oppvekst, bygdas frivillige organisasjonsliv, kulturliv og folkets helse. Selskapet er uten eget økonomisk formål».

Det betyr at selskapet er ideelt, og at aksjeeierne ikke kan ta ut overskudd fra selskapet. Alt overskudd skal komme bygningen og dermed innbyggerne og brukerne av anlegget til gode.

Det er altså Voll Flerbrukshus AS som skal eie, utvikle og drive flerbruksanlegget som et utleieanlegg til barnehage, skole, menighet, misjon, kultur, lag og foreninger, idrett, mosjon og private arrangement i grenda.