Et tosifra antall minusgrader holdt ikke folket unna løypetraseen. I år var det faktisk enda flere påmeldte enn i fjor.

- Vi hadde 110 påmeldte, og av disse var det 103 som gikk. Vi er kjempefornøyd med arrangementet. Selv om det var litt kaldt, gikk det veldig bra, forteller Trine Snekvik Fagerli i Svorkmo NOI til ST.

Da ST var på tur til Asbøllsaga lørdag, var det 15 minusgrader nede i dalen. Men temperaturen steg til rundt 10 minus, og det var et yrende folkeliv oppe ved startområdet.

Utfordret av sønnen

Blant dem som befant seg i området, fant vi 73 år gamle Erik Tronvoll sammen med sønnen og sønnesønnen. Alle tre generasjonene stilte til start, med åtte år gamle Ludvik først ute.

Erik og sønnen Ove Erik stilte i seniorklassen, men Erik røpet overfor ST at han syntes den ti kilometer lange løypa var i korteste laget.

- Jeg like vanligvis ikke slike kortløp, men jeg ble utfordret av sønnen min, som ønsket at vi skulle stille med alle tre generasjonene. Dessverre ble Ove Eriks sønn, Hampus, syk, men i og med at Ludvik ble med, greide vi målet om tre generasjoner likevel, forteller den tidligere skolemannen og lokalpolitikeren til ST.

- En fin dag

Erik Tronvoll har gitt seg både som kommunestyremedlem for Venstre og mangeårig lærer ved Årlivoll skole. Men han lever ingen passiv pensjonisttilværelse:

- Etter at jeg fylte 70, har jeg hatt ett prinsipp vinters tid: Jeg skal oppfør klokka åtte, og så skal jeg dra ut på ski før klokka blir elleve. Da blir det en fin dag, sier Tronvoll som forteller at Jårasprinten er spesiell for ham:

- Det er veldig artig med Jårasprinten, i og med at vi er vokst opp like ved. Det er her jeg og Ove Erik har holdt på og godt på ski, helt siden han var liten guttunge.

Mye felleski

I likhet med mange andre skigåere, er også Erik Tronvoll blitt glad i felleski.

- Det er veldig mange av de yngste som går på felleski her. Jeg synes det er kjempefint å gå på felleski, men det er best når temperaturen er over null. Er det minusgrader, vil jeg helst smøre skiene selv.

Litt kaldt...

Jårasprinten er et skirenn for alle fra åtte år og oppover. Emil Fagerli var en av de yngste som gjennomførte rennet.

- Jeg har gått mange skirenn. Det var litt kaldt i dag, men det gikk bra likevel.

- Hva er det viktigste for deg når du går skirenn? Er det å være bedre enn de andre?

- Nei. Det viktigste er å ha det artig. Og i dag var det gøy å gå skirenn, avslutter den blide skiløperen.