- Det store målet i helga er kongepokalen, sier Moholdt som er tydelig på at han går for seier på NM-langdistanse – som er en del av en begivenhetsrik Lygna SkiO Weekend den helga.

- Det har vært både trening og noe hvile side NM i langrenn forrige helg, sier Lars Moholdt når han ser tilbake på dagene som har gått siden han var i aksjon i løypenettet rundt Gåsbu skistadion i Vangsåsen ved Hamar forrige helg.

- Det var total fiasko under 15 kilometeren der. Og da blir det som det blir. Det er mange som går fort på ski i Norge, fortsetter Moholdt, og legger til:

- Heldigvis gikk jeg bedre på stafetten. Og det var viktigere. Da ble vi til slutt nummer 12, og det er bra for oss.

Favoritt

Bedre kan det bli denne helgen når det handler om et helt annet løypenett – på andre siden av Mjøsa – under Lygna SkiO Weekend med NM-langdistanse på søndag.

- Det er langt viktigere å gå fort i helgen, slår Moholdt fast.

Og lykkes han med det, kan det fort bli kongepokal og munter samtale med Thorvald Stoltenberg – som har fått æren av å dele dem ut.

- Klart jeg har lyst til det. Det er det store målet i helgen, ingen tvil om det, sier rindalingen.

Moholdt er storfavoritt, og kan allerede skilte med to kongepokaler på hylla – fra henholdsvis 2006 og 2010, uten at det bremser noe på motivasjonen foran søndagens NM-langdistanse:

- Det er plass til en kongepokal til på hylla, sier han offensivt.

- Hva skal til for at du lykkes med det?

- Om jeg gjennomfører et bra løp, skal de gå fort for å slå meg. Når det er langdistanse og jeg etter hvert begynner å komme i form, har jeg ganske god selvtillit på at jeg skal lykkes, sier Moholdt uten å hovere.

Karen kan tross alt skilte med VM-gull på distansen.

Sikter mot EM-medalje

Og det er internasjonalt – under EM i Bulgaria i første del av februar – sesongens store mål ligger også i år. Helgens NM er bare et viktig steg på veien:

- Gode løp i helgen er helt klart en fordel med tanke på EM, men jeg «må» ikke nødvendigvis vinne både lørdag og søndag, sier Moholdt, som reiser til Bulgaria torsdag om en liten uke.

- Jeg går for medaljer under EM. Det skal jeg ikke legge skjul på, og aller helst EM-gull.

Men først tar altså Moholdt mål av seg til å hente hjem en ny kongepokal til peishylla, og han må nok erkjenne at favorittstempelet sitter i panna.