Inga Dalsegg er utnevnt til å sitte i Drømmejuryen for fjerde året. Denne gangen får hun Adam Douglas, vinner av Stjernekamp, som leder av juryen. Dalsegg legger ikke skjul på at hun ser det som en tillitserklæring at hun nok en gang får sitte i fagjuryen for visuell kunst for Drømmestipendet.

En ære

- Jeg synes det er en stor ære og veldig gøy å få være med på dette igjen. Det bruker å være en utrolig intens jobb, samtidig som det er veldig spennende og moro å se hvor mye flott kunst som lages av ungdommer rundt omkring i landet vårt, sier Inga Dalsegg som også satt i juryen i perioden 2014–2016.

Motiverer og inspirerer

Selv har hun hatt kunstelever ved kulturskolen som har vunnet Drømmestipendet, og hun har sett hvordan det har inspirert dem i arbeidet. En av hennes elever vant også et Drømmetreff.

- Jeg har sett hvor viktig dette er, da det både motiverer og inspirer unge kulturutøvere, sier Dalsegg som møter resten av fagjuryen i uke 12 i Trysil for å gjøre juryeringen.

Drømmestipendet deles ut for 15. gang i 2018. I år økes stipendbeløpet fra 10 000 til 15 000 kroner fordelt på 100 stipender. Det betyr at det er 1,5 millioner kroner i potten som de hundre stipendmottakerne skal dele.

Kommunene nominerer

Kommunene kan nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt innen kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antall nominasjoner begrenset til sju per kommune og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune.

I tillegg til selve stipendet vil Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd gjennom Drømmetreffet og Drømmetanken, by de som er nominert og mottakere av drømmestipendet, på flere opplevelser i jubileumsåret.