Prosessen med ny barnehage i ytre Agdenes ligger hakket foran ny skole i Lensvik. To tilbydere har kommet med forslag.

- Vi har fått tegninger fra to arkitektfirmaer, On Arkitekter og ingeniører og Arkitektkontoret Kvadrat. De har levert førsteutkast, egentlig ganske like forslag, som vi nå går videre med noen justeringer på, sier Eva Sæther, assisterende rådmann i Agdenes kommune.

I budsjettet for 2018 er det avsatt 10 millioner kroner til bygging av ny Mølnbukt barnehage. Barnehagen holder i dag til i en fløy som henger sammen med Lysheim skole. Planen for den nye barnehagen er et separat bygg på skoletomta.

Justeringer

- Tanken er at dagens barnehage brukes mens den nye bygges. Den nye blir bygd ovenfor den gamle, og skal ikke henge sammen med skolen. Det er tenkt én avdeling, sier Sæther.

Slik er det ene forslaget til innvendig løsning for barnehagen.

De 10 millioner kronene som er satt av skal også rekke til grunnarbeider og noe inventar. Tilbudene fra tilbyderne er på 11 og 14 millioner kroner.

- Det er rause tegninger med mye areal, blant annet en stor administrasjonsfløy på den ene forslaget. Vi trenger ikke så mange kontorer, så nå jobber vi videre med begge tilbyderne i forhold til å justere tegningene litt etter våre behov. Vi hadde møte i prosjektgruppa fredag, og går nå tilbake til tilbyderne med forslag til noen tilpasninger, sier Sæther.

Sammen med SFO?

Hun sier det er ønskelig at bygginga kommer i gang så fort som mulig, og i et optimistisk perspektiv kan dette skje i år. Det vurderes også om det skal være SFO-areal i barnehagen.

- Det ble gjort vedtak i juni om at Lysheim skole skal bestå, men vi kan ikke vite sikkert hva som skjer på sikt i Orkland kommune. Hvis befolkningstallet fortsetter å gå ned, kan det jo bli en debatt om nedleggelse om en del år, selv om det er sagt at skolestrukturen ikke skal røres de første fem årene i nykommunen. Vi har derfor lyst til å se på en SFO-løsning i barnehagen. Klarer vi å få litt ekstra plass til dette, har vi mulighet til å ha SFO i ytre Agdenes selv om skolen en gang skulle bli nedlagt. Men dette er jo dyrere, så det kan være man bygger barnehage med mulighet for utvidelse til SFO dersom skolen en gang blir nedlagt, sier Sæther.

Hun sier brukerinvolvering vil bli viktig i begge byggeprosessene, både barnehage i Vassbygda og skole i Lensvik.