Bilistene vil merke en vesentlig forbedring når Klinglien åpner 15. februar. Bredere bru, rettere vei, mindre berg inn mot veibanen og bedre sikt vil gi en annen kjøreopplevelse.

Byggeleder Ernst Nøkkevangen forteller at alt går etter planen, og at torsdag 15. februar står ved lag som åpningsdag for Klinglien, den omtalte problemstrekningen på grensa mellom Orkanger og Meldal.

- Vi kommer nærmere tilbake til eksakt tidspunkt for åpninga, men det blir den torsdagen som planlagt. Den påfølgende helga skal det være fri ferdsel gjennom Klinglien igjen, slår Nøkkevangen fast.

Forrige onsdag var det byggemøte hvor entreprenøren kunne forsikre om at alt er i rute.

Ferdig rekkverk som er festet i en L-formet betongkonstruksjon som går inn i veien.

Små utfordringer

- Det har vært noen små utfordringer, men det er satt på økt bemanning i stedet for å skyve på åpningsdagen. Vi har hele tida vært klar på at datoen er urokkelig, både av hensyn til oppdragsgiverne og ikke minst lokalsamfunnet her, sier Nøkkevangen.

De utfordringene som har oppstått har vært: Fundamentering på den ene sida av brua, fjellknauser inn mot Thamshavnbanen og koordineringsutfordringer siden det kun er to innganger til anleggsområdet – ovenfra og nedenfra. Det har pågått arbeid på flere punkter samtidig, og da har det vært noe logistikk for å komme fram.

Her forberedes det til å lage et solid rekkverk på en av de virkelig bratte partiene.

Selve Skjøtskift bru er ferdig, og blir én meter bredere enn den gamle. Veien fra Løkken og fram mot brua er lagt om over jordet slik at den er rettere. Nå gjenstår støping på sørsida av brua, for å binde den sammen med veien. Dette skjer denne uka.

Kort stenging i vår

Asfaltering vil skje etter at veien er åpnet.

- Vi må nødvendigvis vente med noe arbeid til vi unngår snø og tele. Vi kommer til å montere rekkverket slik at bilistene kan kjøre på gjenbruksasfalt over brua, før vi gjør ferdig dekket når vi kommer uti april-mai. Brua skal smøres med membran og det skal legges duk og asfalteres. Samtidig asfalteres hele veien nedover til forbi Klinghåmmårn i samme perioden, sier Nøkkevangen.

Han regner med at brua blir stengt i en periode på to til fire dager for å få dette arbeidet gjort. De vil forsøke å legge dette til ei helg, slik at ikke næringslivet blir unødvendig rammet.

Hele veistrekningen fra brua og forbi Klinghåmmårn er frest ned én meter og bygd opp igjen. Det er sprengt berg flere steder for å gi bedre sikt, og det er laget nye stikkrenner og kummer for å ta unna vann.

Problemområde

Ikke minst er svingen sør for Klinghåmmårn rettet ut, ved at det er fylt ut utenfor veien og laget en mindre krapp sving.

Svingen ovenfor Klinghåmmårn gikk tidligere inne ved den gule hengeren til høyre. Den er nå rettet ut.

Nå pågår et arbeid nedenfor håmmårn, hvor det skal graves ned hele fire-fem meter for å bygge opp veien på nytt i et problemområde.

- Ellers gjenstår en del småflikking. Vi skal fjerne brakkeriggen og anleggsveien inn dit, sier Nøkkevangen.

Offisiell åpning av veien vil finne sted når asfaltering og alt er ferdig senere på våren, men det nærmer seg altså med stormskritt tidspunktet for å slippe trafikken på veien igjen.