Christiania Glasmagasin har opphørssalg i lokalene sine i andre etasje hos Amfi Orkanger. Ifølge senterleder Eva Johansen kommer butikken til å forsvinne fra senteret 24. februar. Årsaken forklarer hun slik:

- Dette er helt udramatisk. Vi gjør noen endringer i sammensetningen av butikker på senteret. Dette er en dialog mellom leietaker og eier, og handler om endringer i en avtale. Vi gjør om hele andreetasjen på senteret. Vi skal inn med en ny, stor tekstilbutikk, Match, som krever mye areal. Vi flytter noen butikker og Ringo skal utvide konseptet sitt. Det skjer i det hele tatt mye på senteret i 2018, sier Johansen.

Som kjent la også Jernia ned med begrunnelse i at det gjøres endringer i butikkmiksen ved senteret.

Trenger arealet

- Er det dere som sier opp leieavtalen med Christiania Glasmagasin for å bruke arealet til andre ting?

- Nå skal Match inn med en ny butikk, og vi trenger areal, ja. Jeg går ikke inn på innholdet i leiekontrakter, men dette handler altså om en endring i en kontrakt, sier Johansen.

Christiania Glasmagasin hadde tidligere butikk på Oti-sentret, men flyttet den til Amfi. Butikksjef Emma Marie Berglund Sivertsen sier hun ikke har lov til å uttale seg om avviklinga på Amfi Orkanger. ST har ikke lyktes i få andre i kjeden i tale.

Senterleder Johansen sier Christiania Glasmagasin har vært en god samarbeidspartner, og fortsatt er det for Thon-kjeden.

- Dette er endringer som foregår på eiendomsnivå, som handler om leietakermiksen vår, sier hun.