- Det er krise. Det er ikke noe tvil om det. Vi jobber med å få inn nye spillere, men det er ikke lett, sier OIF-trener Ketil Stellander.

Denne vinteren har blant andre Mats Berg Pedersen og Odd Even Rindalsholt blitt klar for Orkla. I tillegg ser det ut til at Anders Vuttudal og Per Ivar Jensen blir klar for Svorkmo. Fjorårets storscorer Hassan Ali blir mest sannsynlig blir klar for Orkla.

Markus Frengstad og Kasper Høeg skulle i utgangspunktet gå fra Svorkmo til OIF foran denne sesongen, men duoen ser nå ut til å fortsette i Svorkmo likevel.

Per Olav Jensen har herjet på Orkanger de siste årene, men er av flere sentrale spillere som forlater klubben i vinter.

Lite folk på trening

Det betyr at seks spillere som startet for OIFs allerede tynnslitte stall i fjor må erstattes. Det gir store utfordringer for klubben som for to år siden kjempet om å rykke opp til 4. divisjon.

- Akkurat nå så klarer vi knapt nok å stille et lag. Det blir vanskelig når vi mister seks spillere som startet kamper for oss i fjor. Vi har lite folk på treningene og har blitt enige om å se an til midten av februar. Vi har klart å hente tilbake en del spillere som hadde lagt opp, sier Stellander.

Av spillere som har trappet ned og lagt opp er det John Arne Rekstad og Thomas Nielsen som har sagt seg villig til å være med å bidra i år.

Vurderte å trekke laget

Tidligere i vinter var det snakk om å trekke laget i 5. divisjon og bare ha lag i 6. divisjon.

- Vi diskuterte det, men kom frem til at det er bedre å forsøke å berge laget i 5. divisjon i stedet for å prøve å rykke opp fra 6. divisjon. Det er lettere å prøve å berge enn å rykke opp, sier Stellander.

Orkanger berget plassen i fjor med grei margin, men når de nå mister en rekke spillere, kan det vise seg å bli vanskelig.

Stellander sier at når så mange forsvinner fra troppen, så påvirker det også de som er igjen i klubben.

- Det får jo en negativ innvirkning på dem som er her. Når 5–6 spillere sitter igjen hjemme fordi det er for lite spillere på trening, så blir det vanskelig å få til skikkelige treninger, sier Stellander.

Ønsker samarbeid med Orkla

Et tenkt samarbeid på senior- og juniorsiden er at Orkla står for utviklingen av de beste spillerne i dalføret, mens Orkanger IF har ansvaret for bredden. Orkla har denne sesongen to seniorlag som ligger høyere enn OIFs herrelag og et juniorlag som er blant trøndelags beste.

Siden høsten har det foregått møtevirksomhet mellom Orkla og Orkanger IF hvor det har blitt diskutert samarbeid på fotballfronten. Det var Orkla og Nils Arne Eggen som tok initiativet til å diskutere et mulig samarbeid med Orkanger IF. Et av punktene skal være et tettere samarbeid mellom senior- og juniorlagene, hvor Orkla står for utviklingen av de største talentene, mens Orkanger IF står for bredden.

- Et slikt samarbeid tror jeg er positivt for begge klubber. Vi har innsett at Orkla er den beste klubben og kan utvikle de beste spillerne. Det er verken positivt for OIF eller Orkla at Orkanger nesten står uten et seniorlag og juniorer, sier Stellander.

- Ikke vært diskutert enda

Styreleder i Orkla FK, John Kåre Solem, sier at samarbeid med senior og juniorlagene ikke har blitt diskutert enda, men at det kan bli aktuelt å koble inn sportslig utvalg etter hvert i prosessen.

Det kommer ganske tydelig frem at OIF ønsker å diskutere samarbeid på herresiden for senior og junior, i og med at situasjonen der er mest prekær, men så langt har ikke diskusjonen rundt det vært tema enda, ifølge styreleder i Orkla FK, John Kåre Solem.

- Vi har hatt flere møter med OIF denne vinteren om samarbeid på flere fronter. Så langt har vi ikke diskutert eller tatt noe standpunkt om et samarbeid mellom senior- og juniorlagene, sier Solem og legger til at klubbene fikk ordnet et samarbeid på J17 nå like før jul.

- Kommer det til å bli diskutert på de kommende møtene?

- Det er mulig at også det blir et tema, men det vet vi ikke enda. Det er mange som har meninger om dette samarbeidet, men nå er hovedfokus på overordnet klubbnivå og derfor har vi hatt møter på ledelsesnivå. Det vil bli aktuelt å koble inn sportslig utvalg i møtene etter hvert. Prosessen er nylig påstartet, og for at dette skal bli en god prosess er det viktig å gå grundig til verks og bygge stein for stein, sier Solem.

- Det er vel ikke gunstig for Orklas utvikling, om OIF ikke klarer å stille senior- eller juniorlag?

- Vi ønsker selvsagt at OIF og andre naboklubber skal ha et tilbud i alle aldersklasser. Det er alle i Orkdalsregionen tjent med. Vi må også forholde oss til at vi har et samarbeid med Orkdal IL som har ansvaret for barnefotballen opp til 13 år og hvor vi tar over på ungdomsfotballen. Orkdal IL kommer til å bli tatt med på det neste ledermøtet, sier Solem.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255