Hele høsten 2017 har Jo Sverre gått solo og spilt mest akustisk på scenen, imens han også har tilbrakt tid i studio sammen med bandet. Onsdag kveld kunne publikum ved Orkdal kulturhus få dele musikernes glede ved atter å stå på scenen sammen. Da ble det skikkelig trøkk.

Ekte musikkglede

I åpningslåta «Nå ækte» viste de en større råhet «live» enn det som kommer frem i den innspilte versjonen. Denne gjengen kommer nok til å by på gode konsertopplevelser fremover. Alle sangene er egenkomponert og synges på sjarmerende, kav rindaling. Tekstene er ofte til ettertanke eller gir uttrykk for følelser i kjærlighet, hverdag, fremtid og optimisme. «Ka om», «Ostoppele», «Ild & anarki», med flere, ble fremført med en ekthet og innlevelse som nådde godt frem til publikum.

– Og «Ostoppele» er ikke en hyllest til ostepop, og heller ikke en samisk eller finsk plass, men en sang, forteller Jo Sverre sitt publikum med et glimt i øyet.

Låta «Ka om» er godt kjent og verdsatt for mange radiolyttere. Det er mye takket være Lars Frengstad at den ble fullført, innrømmer Jo Sverre.

– Lars, Olav og jeg har spilt sammen i snart femten år. Da vi gikk på musikklinja på Follo begynte vi å skrive ei låt sammen, men så ble den lagt bort. Lars har masa mye om at vi må ta den frem igjen. Til slutt så ga vi etter, og den ble fullført. Ikke på engelsk, men på rindaling. Da fikk den navnet «Ka om».

Olav Nergård Tørset på trommer, er ofte den som får jobben med å gjøre ferdig kompet til sangene Jo Sverre skriver.

Klar for turnélivet

Jo Sverre strålte sammen med bandet sitt på scenen, og kommenterte flere ganger at det var stor stas. Dette hadde han ventet på.

– Det har vært et bevisst valg å opptre uten bandet siden sommeren. Vi har spilt inn og gitt ut vår første plate, og vi ville gi den tid før vi begynte å opptre sammen igjen.

Nå er tiden inne, og Jo Sverre med band er klar for turné.

– Det starter i morgen, torsdag, på Follo, deretter blir det spillejobber i to uker fremover, forteller han ivrig og ramser opp noen av plassene de skal besøke.

Han ser frem til å prøve «det virkelige» turnélivet for første gang.

– Det skal bli godt å kjenne «turnéfølelsen». Da blir det dobbeltrom. Ja, kanskje tremannsrom også, ler han.

I tillegg til turné, konsert på Dokkhuset 17. mars, og en runde til Oslo, bekrefter Jo Sverre at han skal delta på flere større arrangement. Nå med band.

– Det er flere større ting på plakaten, men det er ikke offisielt ennå, smiler han lurt.