Thomas Brøndbo sier han gleder seg kjempemye til å synge for ei fullsatt Lensvik kirke søndag.

Søndag 4. februar kommer namsosartisten til Lensvik kirke med en konsert han har kalt «Sanger i mørketida».

- Jeg har plukket noen sanger jeg synes passer fint på denne tida av året, og valgt en tittel som passer. Jeg kommer helt alene, det blir meg, et piano og litt stearinlys. Jeg synger om livet, håpet og kjærligheten – som vi alle er så avhengig av, sier Brøndbo.

Liker kirka

Han forteller at han har spilt i Agdenes én gang før, da på sommerfest hos Torbjørn Tørset i ytre Agdenes. Nå blir det et arrangement i kontrast til dette, når det er kirkerommet som inntas en vinterdag.

- Jeg har sunget mye i kirker i det siste, både på forespørsler og egne arrangementer. Det er kjempefint å formidle musikk og snakke med folk i kirka. Der kommer folk inn og er forholdsvis lyttende. Det handler om å sette seg ned og slappe av i én time og 20 minutter med musikk og fortellinger. Det er et fint rom å være musikant i, sier Brøndbo.

Han har sunget i begravelser og bryllup de siste 10–15 årene, og gjennom det fått veldig sansen for kirkerommet.

- Jeg er ikke veldig religiøs, men det er likevel noe med det rommet. Stillheten gjør at det som blir gjort kommer fram, det er ingen plasser å stikke seg bort. Jeg liker nærheten og stemningen, sier han.

- Kjempeartig

Det er håndballavdelinga i Lensvik IL som arrangerer konserten, til inntekt for Baldus cup på Lillehammer, hvor de skal sende seks lag.

- At de ringer og vil ha meg med er kjempeartig. Jeg skal leve av musikken og de skal spille håndball, sammen kan vi få til begge deler, sier Brøndbo.

Han gir noen smakebiter av hva folk får høre i kirka søndag: Hans velkjente «Du sa æ va en drøm», «Min tanke er fri» av Alf Cranner og det blir både Dylan, Åge og Tysland.

- Jeg skal også synge «En farfar i livet» av Odd Nordstoga, men for meg blir det «en bæssfar i livet», som jeg er vant med, sier Brøndbo.

Årlig arrangement

- Jeg synger stort sett sanger som handler om å ta vare på hverandre. Vi kan ikke stå på egen tue, vi må henge i lag! Jeg gleder meg kjempemye til konserten. Jeg hører det er solgt mye billetter, og det er jo en drøm for en spillemann, sier han.

Ann Mari Talsnes forteller av håndballavdelinga i Lensvik har tradisjon for et årlig arrangementet for å komme seg til cupen på Lillehammer. Tidligere har de hatt revyer som har fylt Lensvik samfunnshus. Nå satser på de på kirkekonsert for første gang.

- Vi ville gjerne ha noe trøndersk og kjent, og tenkte at det ikke kunne skade å spørre Thomas Brøndbo. Det var veldig artig at han var velvillig med en gang. Vi synes det er artig å arrangere noe som skaper aktivitet i bygda, og særlig nå på vinteren når det er mørkt og folk kanskje har ekstra tid og lyst til å møtes, sier Talsnes.

Det er 230 plasser i Lensvik kirke og det begynner å fylles opp. Det blir billettsalg også i døra, men det kan være risikabelt å gamble på at det er noe ledig.