Snillfjord

Formannskapet i Snillfjord har hatt styringa i saken med forurensning etter et gartneri ved Malneset i Snillfjord.

Grunneier får nå brev fra kommunen der de skisserer en løsning på en mangeårig problem.

— Vi har dialog med grunneier, så vidt jeg har forstått en positiv dialog, og vi har oversendt et forslag til opprydding. Den involverer Snillfjord kommune i form av bistand, sier ordfører John Lernes, som er tydelig på at det ikke pålegger Snillfjord kommune økonomiske forpliktelser.

Vet ikke hvorfor

Bergheim Gartneri gikk konkurs på 90-tallet. I tida etterpå har forfallet bare eskalert. Glasskår, trevirke og takplater ligger strødd, og en nabo til eiendommen har ved flere anledninger her i ST påpekt at han har sett blodspor etter dyr som har skadet seg.

Snillfjord kommune var på den første befaringa i 2012. Det har i ettertid gått ut flere henstillinger til grunneier om at rydding må iverksettes, men ingenting har så langt skjedd.

Hvorfor ingenting har skjedd, har heller ikke ordføreren noe svar på.

— Jeg vet ikke, sier han.

Bedre enn antatt?

Omfanget av ryddinga og hva den vil koste, finnes det så langt ingen oversikt over.

— Vi vet ikke. Men når det gjelder mengden avfall, tror jeg det ikke behøver å være så ille som en kan få inntrykk av ved første øyekast. Det ser verre ut enn det faktisk er når det ligger strødd ut over et større område. Ti takplater ser mye ut, men blir ikke stort i volum når de samles og stables oppå hverandre. Derfor er jeg usikker på om det trenger å bli veldig omfattende, sier Lernes.

Håper og tror

— Hvilke tidsfrister er nå satt?

— Vi har nettopp hatt saken til behandling i formannskapet. Saksbehandler har sendt brev til grunneier med forslag til hvordan vi angriper saken videre. Saksbehandler skal ha fått tilbakemelding innen neste møte i formannskapet i mars. Jeg både håper og tror at vi skal få avslutta denne saken innen sommeren, sier ordføreren.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Ordfører John Lernes håper på en løsning innen sommeren. Foto: Catharina Morken