Tuva Børgedotter Larsen skal spille Lena i teateroppsettinga av suksessfilmen «Så som i himmelen» som settes opp ved Oscarsteatern i Stockholm høsten 2018.

Oscarnominert

- Jeg håper de liker trøndere, skriver Tuva Børgedotter Larsen når hun slipper nyheten på sin egen Facebook-side denne uka.

Etter alle rollene rennebujenta har hatt siden hun var ferdigutdannet ved musikallinja ved Göteborg universitet, tyder det i alle fall på at svenskene liker Tuva.

Denne gangen har hun altså fått rollen som Lena i en ny teateroppsetting basert på en av de mest populære svenske filmene, «Så som i himmelen», som ikke bare er populær i Sverige, men også en kinohit i Norge.

I Sverige ble filmen sett av 1,4 millioner og ble også nominert til Oscar for Beste Utenlandske film.

Gabriellas sång

Historien om det vesle koret ute på landet som fikk en renessanse gjennom sin nye, profesjonelle dirigent, gikk verden rundt, og hovedlåten Gabriellas sång er trolig blitt sunget av alle kor i alle fall her i landet.

Det er nettopp i dette universet Tuva Børgedotter Larsen beveger seg i rollen som Lena som skal lære dirigenten, ikke bare å sykle, men også å leve, føle og elske.

- Är så fruktansvärt stolt över att få vara en del av Denna resa. Så får vi väl se om jag kan lära Philip Jalmelid, i rollen som Daniel Daréus, att cykla, skriver Tuva på Facebookside.

Nytt liv i kirkekoret

Filmen er en musikalversjon av Kay och Carin Pollak med nyskrevet musik av Fredrik Kempe som er en av Sveriges sterkeste musikalske begavelser. Med i musikalen er selvsagt Gabriellas sång som låg på Svensktoppen i 68 uker. Historien handler om den verdenskjente dirigenten Daniel Daréus som etter et sammenbrudd avbryter sin internasjonale karriere og vender tilbake til sin barndomsby for å søke fred, ro og stillhet.

Det tar ikke lang tid før Lena (Tuva Børgedotter Larsen) overtaler han til å ta over ansvaret for den lille kirkekoret i byen som han skaper liv i igjen. I filmen og nå musikalen møter vi alle de sterke og karakteristiske personene som vi alltid finner i små lokalsamfunn. Her får Daniel venner, fiender, og her møter han også kjærligheten nettopp i Lena (Tuva).

I sterkt selskap

Rennebujenta som i oppsettingen blir omtalt som et nytt talent, er i sterkt selskap med verdensstjernene Philip Jalmelid og Malena Ernman sammen med sangstjerner og folkekjære artister som Morgan Alling, Anders Ekborg, Sara Jangfeldt og Christopher Wollter,

Urpremiere av teaterforestillinga «Så som i himmelen» er 13. september 2018 på Oscarsteatern. Altså skulle det ligge an for rennbygger og andre trøndere å planlegge en Stockholmstur til høsten.