Så kan vi undres på hvordan det er mulig å få tiden til å strekke til. Søskenparet opptrådte sammen på UKM-scenen i Skaunhallen for første gang lørdag kveld. De fremførte en nydelig sang av Dolly Parton. Sofie spilte gitar og sang, mens storebror spilte kontrabass.

God underholdning

Årets konferansierer, Sigrid Onsøien Mellingsæter, Ben Reitan og Ole Holum var helt ferske i jobben, men utførte presentasjonene på en strålende måte. Dansegruppa Melhus Onstage var først ut på scenen, men de var ikke deltakere i UKM. Gruppa jobber for tiden mot deltakelse i VM i Skottland. Deretter inntok spente ungdommer scenen. Selv om noen var en antydning nervøse, virket det som alle koste seg. Det ble formidlet nydelig sang, flott musikk, rørende dikt og noveller, og flere hadde benyttet muligheten til å debutere som skuespillere når filmbussen besøkte Skaun og Melhus. Det var i alt tre filmer som ble vist på lerretet.

Ulik fartstid

Bendik Solberg er en av dem som har deltatt flest ganger, og på sin åttende deltakelse fremførte han «Drøm videre Violeta» av Kaizers orchestra, med skikkelig innlevelse. Margit Adde (13) var med for fjerde gang, der hun leste sin egen, rørende tekst, med stor overbevisning fra scenekanten.

- Jeg ble alltid lest for da jeg var lita, og har lest mye selv etter jeg lærte det. Jeg skriver mye. Denne teksten skrev jeg kvelden før påmeldingen, smiler den unge skribenten.

Flere tar sangtimer og behersket ulike teknikker, mens andre tar spilletimer på kulturskolen. Spellemannslaget laust og fast, ledet av Sturla Eide, var et instrumentalt fyrverkeri på scenen.

- Har lyktes

UKM (Ung kultur møtes, tidligere Ungdommenes kulturmønstring) i Skaun var en del av Vinterkulturuka, og årets arrangement samlet mange unge kulturinteresserte. Flere har deltatt tidligere, mens andre hadde et spennende førstegangsmøte med kulturmønstringen. Hele 24 sceneinnslag var påmeldt.

– I tillegg var det sju litteraturinnslag, noe som er flest i fylket, og én kunstutstilling, forteller Steinar Haugen, fagleder for kultur i Skaun, som er veldig godt fornøyd med antall påmeldte og arrangementet.

- Vi har tatt noen grep siden i fjor, for å engasjere flere elever.

Det er ungdommene selv som står bak det meste av arrangementet, med Trine Segtnan som koordinator. Husbandet består av erfarne musikere.

– Vi er muligens den eneste kommunen i landet som har eget husband, og i tillegg er det veldig gode musikere, smiler Haugen.

Går videre

Disse er plukket ut til å representere Skaun under Fylkesmønstringen i Bjugn:

Scene:

Sofie og Sivert: Coat of many colors (sang, gitar og kontrabass), Margit Adde: Bli dær du e (novelle), Monkeywrench: Føl dæ hjæm (band), Mathias Larsen Wærdahl: Travels (trompet), Solfrid Stav og Jorid Onsøien Mellingsæter: Ex´s & Oh´s (sang), Spelemannslaget Laust & Fast: Slentbjenn (fiolin, gitar, bass og trommer)

Kunst:

Fabian Bårdvik - Akita inu - Otis - Talk to my hand

Film:

Skyggen fra havet

Konferansierer:

Ole Holum, Ben Reitan, Sigrid Onsøien Mellingsæter