I år har Kyrksæterøra IL fått 7000 kroner i støtte til løypekjøring fra Hemne kommune. Til sammenligning gir Orkdal kommune 150 000 kroner og Surnadal 120 000 kroner til samme formål.

- Det er knapt en tank med diesel og det er borte på en uke. Det er litt bittert at vi får så lite, når vi ser hvor mye andre får, sier leder i skiavdelingen i Kyrksæterøra IL Odd Harry Kvernstad.

Opp i kommunestyret

Idrettslaget har nå bedt om mer penger fra kommunen for dekke driftsutgiftene som i fjor var på 70 000 kroner. Ordfører Odd Jarle Svanem sier at idrettslaget får mer enn 7000 kroner samlet årlig, men at kommunestyret nå skal se på muligheten får å gi mer til løypekjøring.

- Hemne kommune gir 36 000 kroner til lysløypa og kjøring av skispor årlig og i tillegg dekkes strømregningen på lysløypa av kommunen. Saken er sendt videre til kommunestyret og vi ønsker å se på muligheten for å gi mer penger til løypekjøring, sier Svanem.

- Hvor mye mer er det snakk om?

- Vi kommer nok ikke til å legge oss så høyt som Orkdal og Surnadal har gjort. Vi har fått tilbakemelding om at de hadde utgifter på 70 000 kroner til drift i fjor og ønsker å se regnskapet på det for å vurdere saken deretter. Vi har stor respekt for den dugnaden som legges ned av skiavdelingen og ønsker å øke støtten, sier Svanem.

Får støtte fra bedrifter

Kyrksæterøra IL har to lysløyper som skal kjøres opp. En ved skisenteret og en ved boligfeltet Haugen. Det kjøres også en løype mellom de to lysløypene i tillegg til at det kjøres en lengre løype til Kassen og videre innover mot Steinhytta. Til sammen er dette mellom tre og fire mil med skispor. KIL har vært heldige med støtte fra næringslivet i Hemne.

- Næringslivet i Hemne er helt fantastisk. Nylig fikk vi tilbud om å få 1000 liter diesel fra Aquagen som vi selvsagt tok imot med åpne armer. Vi håper nå å få økt støtten fra kommunen for dette går hardt utover økonomien, sier Kvernstad.

Saken om driftsstøtte til løypekjøring skal behandles i kommunestyret 27. februar.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Odd Jarle Svanem sier at kommunen har et ønske om å øke støtten til løypekjøring når saken skal opp i kommunestyret 27. februar. Foto: Arkiv