Vanligvis er alpinanlegget i Knyken stengt på fredager, men kommende fredag skal det arrangeres kveld for nybegynnere i anlegget. Bakken holdes åpen for alle som ønsker å bli trygge på heis og kjøring i alpinanlegget. Dette vil ikke være en skiskole, men et tilbud til nybegynnere som ønsker å lære seg og komme på og av heisen.

Vil bistå

Ved heisene stiller idrettslaget med vakter som bistår ved på- og avstigning. Det er ingen grense for hva en nybegynner er og tilbudet er gratis. Bakken vil være stengt for erfarne alpinister.

- Vi vil bistå med å få folk av og på heisen. Vi ønsker at foreldre blir med dem som ikke er sikre på å kjøre ned bakken alene. Det vil også være gratis for foreldrene, sier alpinleder i Orkdal IL Kjetil Gjønnes.

Ikke for de erfarne

Gjønnes understreker at anlegget er stengt for erfarne alpinister og at tilbudet er for dem som har behov for hjelp.

- Alle som føler de har en eller annen grunn for å prøve må gjerne ta turen. Selv om de har vært i anlegget tidligere, men ikke er helt trygge, så er det bare å komme. Dette er tiltak vi gjør for å rekruttere flere til alpinanlegget. Vi vet at Løkken har gjort lignende ting tidligere og at det har vært veldig populært, sier Gjønnes.

Begge heisene i anlegget vil være åpent og Gjønnes anbefaler de som ikke er helt trygge i bakken om å ta turen helt opp.

- Tar du heisen helt opp kan du ta den lange slakke skogsløypa ned igjen. Den passer best for nybegynnere. Da slipper du å kjøre hovedløypen ned, som er en del brattere, sier han.

Knykstuggu vil være åpen for å gå på toalettet og det jobbes for at kjøkkenet også skal holdes åpent, men det er ikke avklart helt enda.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255