Møller Bil Orkdal har allerede startet jakten på Knut Bjørklis etterfølger i sjefsstolen. Stillingen er utlyst, med søknadsfrist 28. februar.

Men hvorfor skal Bjørkli slutte?

- Det er ganske enkelt fordi jeg blir 68 år i høst og skal bli pensjonist. I tillegg går også kona mi av med pensjon på samme tid, svarer han.

Bjørkli, som bor i Råbygda i Orkdal, drev kjøreskolen Tema Trafikkskole i hjemkommunen i 24 år. I 1996 ble han ansatt som bilselger hos Orkdal Bil (nåværende Møller Bil Orkdal). I 2002 ble han daglig leder i samme bedrift. Og siden har han vært der.

- Når slutter du?

- Formelt er det 30. september. Men på grunn av ferieavvikling og oppspart ferie, blir det nok i praksis litt tidligere.

- Hvordan skal du få tida til å gå som pensjonist?

- Det blir absolutt ikke noe problem! Jeg har to veteranbiler og tre veteranmotorsykler som trenger litt omsorg. Jeg har også en Harley Davidson og et par Porscher å se etter, samt hytte. I tillegg har jeg barn og barnebarn, forteller Bjørkli.

Den nye daglige lederen vil ifølge utlysningsteksten ha det totale resultatansvar for Møller Bil Orkdal og rapporterer til Regiondirektør for Møller Bil Midt-Norge.

Møller Bil Orkdal er et datterselskap i Møller Bil AS, og er lokalisert på Beitøra på Orkanger. Foruten salg av nye Skoda, Volkswagen personbiler og nyttekjøretøy, består virksomheten av bruktbilomsetning, autorisert verksted, skadeverksted og salg av deler og tilbehør.

Selskapet har 42 medarbeidere og forventer en omsetningen på cirka 250 millioner kroner i 2017.