Torsdag ble kontrakten mellom Ånesøyan Storhall AS og Hugaas Entreprenør AS signert. 11 000 kvadratmeter idrettshall skal etter planen så ferdig i november/desember i år.

- Avtalen innebærer at Hugaas Entreprenør AS skal levere en komplett idrettshall med servicebygg. Den skal inneholde en fullskala kunstgressbane som holder internasjonale mål og en tilhørende løpebane på 350 meter rundt fotballbanen. Kontrakten med entreprenøren er på litt over 50 millioner kroner pluss moms, forteller Erik Snekvik i prosjektgruppa for storhallen i Ånesøyan.

Starter i april

Foreløpig er ikke entreprenør som skal gjøre grunnarbeidet klart, men det vil ifølge Snekvik komme om ikke så lenge. Planen er at arbeidet starter 1. april.

- Vi jobber med å få på plass entreprenør for grunnarbeidet. Vi er litt avhengig av hvordan været og telen i bakken er og geotekniske undersøkelser før arbeidet starter, men planen er å komme i gang i starten av april. Da skal hallen stå ferdig i november/desember, sier Snekvik.

Større enn Abrahallen

Hallen som har fått navnet Sodvinhallen blir 23 meter høy og skal inneholde en fullskala fotballbane for 11-fotball, og en 340 meter lang løpebane og tilhørende anlegg for friidrett. Byggets totale mål kommer på 82,5 x 130 meter. Det betyr at det blir større enn storstua Abrahallen. Beliggenheten i Ånesøyan blir der dagens gressbane ligger.

Byggteknisk vil det også bli montert et skilleveggsystem som gjør det mulig å dele selve fotballbanen i seks småbaner.

I dag bygger KIL/Hemne ut det eksisterende klubbhuset med nytt garderobeanlegg. Dette skal knyttes sammen med storhallen med en tunnelløsning. Du går med andre ord tørrskodd fra hallen til/fra garderoben. Inne i hallen blir det også montert en uttrekkbar tribune med kapasitet til 500 personer.

- Dette er ikke bare historisk i Hemne, men Sodvinhallen blir også historisk i norsk sammenheng. Det blir Norges største innendørs fotball og friidrettshall. Det er den eneste plassen i Norge du kan løpe 110 meter hekk innendørs, sier Snekvik om gigantprosjektet.

Hugaas Entreprenør AS har fått oppdraget med å reise den gigantiske storhallen i Ånesyøan

Siste skrik

En annen forutsetning utbygger har lagt vekt på, er at dette ikke skal ramme klubbenes medlemmer.

- Det kommer ikke til å bli økt medlemsavgift ut over vanlig prisstigning som følge av utbygginga, har Snekvik fortalt til ST tidligere.

Det er beregnet årlige driftsutgifter på ca. én million kroner. For å kunne holde seg innenfor et slikt budsjett, er man avhengig av et velfungerende klimaanlegg.

- Vi kjøper siste skrik innenfor energistyring. Temperaturen i hallen skal ligge på sju grader, og det tillates ikke rare avviket før vi sprenger driftsbudsjettet, sier han.

- Fantastisk velvilje

Prislappen på storsatsinga er 55 millioner kroner pluss moms. Hemne kommune har allerede sagt ja til et tilskudd på 11 millioner og en like stor lånegaranti. I tillegg kommer det et maksbeløp på 13 millioner i spillemidler. Snekvik forteller om en fantastisk velvilje fra kommunene, privatpersoner, sponsorer og næringslivet.

- Det har vært helt fantastisk. Vi har hatt et godt samarbeid med Hemne kommune, samt Halsa og Snillfjord kommune som snart blir til en kommune. I tillegg har vi en stor og viktig sponsor i Sodvin som har fått navnet på hallen og en lokal sparebank som er veldig løsningsorientert og behjelpelig, sier Snekvik.

Det har vært snakket om storhall i Hemne i ti år, men det var først i fjor det virkelig ble satt i gang og siden den gang har det gått slag i slag.

- Vi har satt sammen en gruppe med kompetanse på alle fag som har gjort en utrolig innsats. Når så mange flinke folk bestemmer seg for å få til noe så blir det som oftest resultater, skryter Snekvik.

Viktig for rekruttering

KIL/Hemne er kjent for god rekruttering og utvikle gode fotballspillere. Snekvik tror dette vil gi klubben enda et løft.

- Det er tidlig å si hvordan dette vil slå ut, men treningsforholdene som vi har hatt på vinterstid de siste årene har vært elendig. Nå blir det strålende treningsforhold året rundt. Med dette anlegget blir Hemne virkelig satt på kartet og vi ønsker å ha et anlegg som kan brukes av hele regionen. Tidligere har vi leid baner rundt omkring, men nå blir det vi som kan leie ut, sier Snekvik.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Erik Snekvik har vært en av de store pådriverne for hallprosjektet og han gleder seg over den fantastiske velviljen prosjektgruppen har opplevd. Foto: John M. Myrhaug