Rådgiver Sigve Laugsand i Skaun kommune orienterte torsdag kommunestyret om status i bygginga av ny Skaun ungdomsskole i Børsa.

- Bygginga har startet. Det er en treukers forsinkelse på grunnarbeidene, som foregår nå. Likevel vil selve bygginga kunne starte 19. februar, da starter gravinga i selve byggegropa. Det er altså noen forsinkelser, men ikke forsinkelser på byggeprosjektet som helhet, sa Laugsand.

Angående økonomien sa han følgende:

- Vi er godt innenfor rammene ennå. Vi har fått en del ekstrakostnader i grunnen, og ikke så rent lite heller, men det var også derfor vi la inn en reserve på 16 millioner kroner, sa han.

Han snakket også om nødvendigheten av å tenke på drifta av bygget i god tid.

- Vi må tenke gjennom hvordan driftsopplegget skal være for å få utnyttet bygget både i skoletida og på ettermiddag og kveld. Vi har studert hvordan de gjør det på Ørlandet, Bjugn og ikke minst Inderøya. Vi har lært en god del av Inderøya, hvor de har samlet alt i ett bygg for skole og kultur – Akset. Der har de balet en del med å få til samarbeidet mellom skole og kultur, sa Laugsand.

I tillegg kunne han nevne at en navnekomité er i gang med å finne navn til bygget i Børsa, altså kulturdelen av nybygget. Om ikke lenge vil det komme navneforslag til helse-, oppvekst- og kulturutvalget for vedtak.