Jeg vil bare benytte anledningen til å beklage politikernes prioriteringer på sambandet Brekstad-Valset og veien mellom Valset og Orkanger. Som alle vet, betaler bilistene bomavgifter på ferja Brekstad-Valset ved hver passering. Hvorfor?

Det ble brukt cirka 130 millioner til utbedring av denne strekningen for bare noen år siden, men fikk vi noen vei? Nei! Resultatet ble te utbedringer, den første i Dyrvika, den andre i Kalurdalen og den siste i svingen i Størdalsbugen. Resten av midlene ble brukt til å transportere overskuddsmasse til deponi i industriområdene i Lensvik og Selva, og der ligger den godt.

Skjønner ikke at vi som trafikanter godtar dette! Vei fikk vi ikke, og ikke en meter asfalt i sommer heller. Når man ser på veistandarden på strekningen nå, er den så dårlig og trafikkfarlig at den til tider burde vært stengt for tyngre trafikk. Vintervedlikeholdet i vinter har også vært meget kritikkverdig og elendig ryddet og strødd.

Vet ikke Statens vegvesen at det bygges en ny kampflybase på Ørlandet og at trafikken fortrinnsvis går her? Det er tross alt den korte avstanden sørfra og dit.

I lys av den investering som er i gang på ferjeleiene Valset og Brekstad på over 130 millioner, og kjøp av batteriferjer til over 900 millioner for at vi skal ha en grønn miljøprofil i Norge, så er dette fullstendig galskap. Hva skal vi med grønn profil i Norge dersom vi ikke har råd til å lage vei? Kanskje ferja burde gå fra Brekstad direkte til Orkanger eller Rissa? Eller skal vi gå til fots fra Valset som i gamle dager?

Til slutt vil jeg bare si: Blir det ikke bevilget penger til veistrekningen Valset-Orkanger snarest, så vil veien kollapse, sann mine ord!

Hvor er fornuften?

Per Grønningen