Arrangementet ble holdt under første dag av vinterkulturuka i Skaun for en knapp måned siden. Arrangøren viste i grunnen lite om hvor stor interessen skulle være på forhånd og det dukket opp hele 230 besøkende på Snefugl gård. Flere stoler måtte hentes inn for å få plass til alle som tok turen.

Stor interesse

Det er med andre ord liten tvil om at god gammel lokal hopphistorie fenger og nå er det satt opp enda en tilstelning. Denne gangen er det Viggja IL som er arrangør og arrangementet skal foregå på Viggjarheim.

- Marikollen har jo en tilhørighet til Viggja og derfor er det naturlig å ta en ny runde med kunstutstilling, historiefortelling, kåseri og bildefremvisning, sier Bjørn Sæther som er leder i Viggja IL.

- Det ble en stor suksess sist. Kan dere håpe på noe av det samme igjen?

- Vi merker at det er veldig populært. Det er flinke kunstnere og historiefortellere. Vi har plass til rundt 200 i Viggjarheim og tror nok at det kan bli fullt denne gangen også, sier Sæther.

Et unikum

Spesielt Ole Magnar Morken imponerte stort under vinterkulturuka med sitt kåseri som var preget muntre historier som fulgte med hopplivet den gang dette var en folkesport. Da det ble bygd hopp av snø på hver en kolle. Morken står rett opp og ned uten hjelpemidler og lirer ut av seg den ene gode historien etter den andre.

- Morken er et unikum. Hans måte å presentere og formidle historier på er helt fantastisk. Med historisk riktighet og en god humoristisk snert, sier Sæther.

Programmet er mye det samme som sist gang.

Nye elementer

Nils Arne Eggen har en åpning med kunstnerisk og sportslig preg. Mens Steinar Garberg og Trond Are Berge har kunstutstilling av bilder og skulpturer. På dette arrangementet vil Viggja IL få med bilder og effekter fra Marikollen.

- Vi har utviklet litt arrangementet med historiske effekter fra bakken. I tillegg skal vi ha bildefremvisning av lokale og kjente hoppere med litt tekst til. I tillegg har idrettslaget invitert internasjonale navn som har hoppet i Marikollen, forteller Sæther uten å ville røpe hvem det er som kommer.

Selve arrangementet vil foregå i hovedsalen i Viggjarheim, mens det vil bli kunstutstilling i lillesalen.

Steinar Garberg (bildet) og Trond Are Berge skal ha kunst- utstilling som på Snefugl gård.
Lokal hopper fra Viggja, Olav Engen, tatt i 1952. Viggja IL skal ha bildefremvisning fra Marikollen på arrangementet.