Meldal

Klinglien er gjenåpnet. Ca. 200 av de 280 elevene ved Meldal videregående skole jubler. Etter vinterferien slipper de en omvei som har virket veldig unaturlig til skolen. Men nødvendig.

Tar det med et smil

Spesielt gjelder dette for Jonas Storm fra Svorkmo. I luftlinje er nesten Meldal videregående skole som en nabo å regne. Bare 5-10 minutter unna med buss. Men siden 25. september har han altså gått på bussen på Svorkmo, kjørt via Storås og Meldal, og så tilbake igjen til skolen, en tur på en liten halvtime.

— Det ble også lengre å gå til bussholdeplassen. Vanligvis går jeg på bussen på holdeplassen ved Fv 700, men de siste månedene måtte jeg ha gått bort til holdeplassen ved Fv 65, sier han.

Men han sier det med et smil. Som de andre elevene egentlig også gjør. De vet utmerket godt at noen ulemper må de leve med når årsaken er at de får en bedre og tryggere skolevei.

— Den største konsekvensen er vel at vi nå kan sove 15-20 minutter lenger om morgenen, så vi har jo ikke vært så veldig hardt rammet. Men vi er selvsagt glad for at ting nå kommer tilbake til normalen, sier Hanne Mogseth Solstad fra Orkanger.

Fire busser

Rektor Øyvind Togstad roser elevene.

— Det har ikke vært noe syting, og de har vært innforstått med at det ble litt lengre vei og lengre tid til og fra skolen, sier Togstad, som også roser AtB for måten de har håndtert situasjonen på.

— Vi har hatt et veldig godt samarbeid med AtB, og vi har fått i stand ei ordning der to av de fire bussene som har vært benyttet disse månedene til å kjøre direkte til Orkanger. På den måten har de elevene med lengst reisevei sluppet å sitte på en «melkerutebuss», sier rektoren.