Orkdal

Lørdag var det normaldistanse og søndag sprint.

- Vi har 222 deltakere lørdag og 185 søndag. Det er bra, men vi hadde faktisk forventet større deltakelse. Sist var det rundt 300 på lørdag, sa rennleder Edvard Asbjørnslett da ST var innom Knyken lørdag.

Han var likevel fornøyd med arrangementet, som hadde deltakere fra Trøndelag og Møre- og Romsdal.

- Det er en del arbeid med ei sånn helg, samtidig som det er artig. Vi skal ha junior-NM neste år, så vi forbereder oss litt til det også, sa Asbjørnslett, som ikke minst var fornøyd med strålende vær under arrangementet.

- Sykt gode senger

Tre tilreisende gutter som var fulle av lovord om Knyken, og som gjerne ville intervjues av avisa, var Henrik Furunes (10), Martin Brenne Blomsø (9) og Leo Dalen (10) fra Ekne.

- Det er veldig fint her. Vi bort på Hotell Cæsar her i Knyken, og der er det sykt gode senger, sier Leo.

- Ja, de er veldig gode! Det er bra føre og bra standplass her også. Og i kveld skal vi ha pizza, sier Martin.

Gutter 13 er i ferd med å komme over mål, og blant dem Magnus Steien Løseth (13) fra Orkdal IL. Han er ikke helt fornøyd med egen innsats i dag, men har heldigvis foreldre, to sett besteforeldre og søsken til stede som støtte.

- Det var tungt helt fra start i dag. Jeg var skjelven i føttene, fordi jeg var med på en stafett tidligere i uka hvor jeg gikk to etapper, sier Magnus.

Liker spenninga

Han forteller at han har drevet med skiskyting i fire år, og sier at han liker spenninga med denne idretten.

- Selv om en ikke får til første skyting, så kan det snu fort. Det er det som er så spennende, sier han.

Han forteller at han trener skiskyting to ganger i uka og vanlig skitrening to ganger i uka, i tillegg til at helgene også gjerne inneholder ski eller skiskyting.

Sist helg gikk han Martin Stokken-rennet i Trondheim og TrønderCup-rennet på Inderøya, og da det førsteplass begge steder.

Elise Kastås Asbøll (9) og Silje Nergaard (9) sitter i målområdet og nyter sola. De har rukket å trene skiskyting i tre år allerede, og er godt fornøyd med innsatsen sin i dag.

- Det er artig å få ti treff, og det fikk jeg i dag, sier Elise.

Jentene er enige om at skytinga er artigst.

Lokale landsdelsmestere

Helga Tungen fra Orkdal har hatt en strålende sesong i år og fulgte opp med nok et solid løp på lørdagens normaldistanse i Knyken. 13-åringen ble suveren vinner og vant med over minuttet etter bare en bom. Heller ikke på søndag var det noe å gjøre med skiskyttertalentet som gikk inn til nok en seier på sprinten.

Simen Hårstad fra Rennebu sørget for utklassingsseier på normalen lørdag da han vant 19-årsklassen med over tre minutter.

På søndagens sprint gikk Sigurd Stuen fra Rennebu IL inn til seier i 14-årsklassen etter god skyting på standplass. Også Guro Ytterhus fra Rennebu stakk av med seieren i 14-årsklassen for jenter. Hun vant foran Martin Landrø Monsen fra Orkdal IL og lagvennine Torild Eggan.

I 16-årsklassen gikk Amanda Lynum fra Orkdal til topps på søndagens sprint. Hun slo lagvennine Maria Landrø Monsen som ble nummer to med 52 sekunder.

PS! Det var også en rekke lokale pallplasseringer under landsdelsmesterskapet. Resultatlistene finner du på våre nettsider.