Jacobsen hadde store ambisjoner om å vise seg frem under junior-VM i Sveits i begynnelsen av februar, men kroppen ville det annerledes. Like før avreise fikk den talentfulle hopperen influensa. Han prøvde seg i bakken, men formen var såpass dårlig at han ikke kunne konkurrere.

- Jeg prøvde å hoppe i bakkene i VM. Rent teknisk satt det veldig greit, men jeg hadde ikke energi i beina og da var det ikke vits. Det var en nedtur for jeg hadde lyst å vise meg frem i en internasjonal konkurranse. Til nå har jeg bare vist meg frem i nasjonale renn, så det var litt surt at det skulle ende sann, sier Espen Jacobsen.

Etter sykdomen har 19-åringen deltatt i junior-NM de to siste helgene og det endte med tre av tre mulige medaljer.

- Det er godt å komme tilbake etter sykdom og se at det stemmer bra. Det var godt å revansjere junior-VM, sier Jacobsen.

To sølv og en bronse

Sist helg var det junior-NM i stor bakke. Forholdene var veldig ustabile, men Jacobsen hoppet seg inn til bronse etter å ligget på 7. plass etter første omgang. Denne helga var det liten bakke og der tok 19-åringen sølv på lørdag og sølv i laghopp med Trøndelag på søndag.

- Det var bingoforhold i stor bakke. Jeg føler jeg er den beste junioren i stor bakke, men var uheldig med forholdene i første omgang. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å ta bronse til slutt slik som forholdene ble. Når jeg følger opp med to sølv i liten bakke og lag, så må jeg si meg godt fornøyd, forteller Jacobsen.

Nye muligheter

Selv om junior-VM gikk i vasken håper Jacobsen å kunne få vise seg frem i et internasjonalt renn denne sesongen. Om to helger er det COC-renn på Rena. Det er B-verdenscupen med mange solide hoppere.

- Jeg håper å få muligheten der. Det er litt flere hoppere på kvote som får delta der, så muligheten er der, sier Jacobsen.

Før den tid skal Jacobsen delta i norgescup i Stjørdal kommende helg før det er senior-NM onsdagen etter. Der stiller også hele OL-laget på bommen og Jacobsen før prøve seg mot de beste i landet.

- Målet er å gjøre det så bra som mulig i NM, så får jeg ta resultatene som det kommer. Om jeg klarer å hoppe på mitt beste, så skal en topp 10-plassering være innenfor rekkevidde, sier Jacobsen.

Mellingsæter imponerte

Jo Rømme Mellingsæter var også med i junior-NM og gjorde sakene sine veldig bra. Han var med å tok sølv i lagkonkurransen sammen med Espen Jaocbosen og Simen Kvarstad. I den individuelle øvelsen i liten bakke ble det en sterk 10. plass for orkdalshopperen. I stor bakken sist helg ble det 37. plass på Mellingsæter.

Både Espen Jacobsen og Jo Rømme Mellingsæter var en del av Trøndelag sitt lag under laghopp som hoppet seg til sølv søndag. Foto: Arkiv