De siste årene har det blitt arrangert NM i straffespark og flere idrettslag har arrangert lignende regionmesterskap. I juni skal Orkanger IF arrangere Orklandsmesterskapet i straffespark i samarbeid med Orkdal Energi.

- Vi har merket nedgang i påmelding til enkelte cuper de siste årene. Blant annet Orkdal Energi cup som vi har arrangert i januar/februar. Derfor ønsket vi å prøve noe helt nytt i år. Cupen går bort, men vi vil arrangere Orklandsmesterskapet i straffespark i stedet. Dette er litt for å spare dugnadsgjengen fra de store cupene som har hatt en nedgang og heller prøve noe nytt, sier leder i OIF fotball Stein Atle Gangaas.

Lavterskel

Det er liten tvil om at straffesparkkonkurranse er lavterskel tilbud som skulle passe til de aller fleste. OIF har satt en nedre aldersgrense på 13 år, men ellers er det åpent for alle over den alderen.

- Vi håper at dette kan bli en fin sosial happening, hvor det blir straffespark konkurranse og kanskje litt grilling ved siden av. Det er det sosiale som er i fokus. Vi har satt den til 9. juni i håp om at folk som ikke bor her lenger kanskje kommer tilbake på sommerferie og vil møte gamle kjente. Litt den samme tanken som vi har med julecupen, sier Gangaas.

Vet lite om interessen

OIF er usikker på hvor populært et slikt arrangement kan bli, men håper at mange vil ta turen i sommer for å prøve.

- Vi har ikke tenkt så mye på deltakerantall. Det er vanskelig å si noe om, siden vi ikke har prøvd det før. Vi har satt det til en lørdag i håp om at de aller fleste skal ha anledning til å delta. Vi håper i hvert fall at mange tar turen for dette er noe alle kan bli med på, sier Gangaas.

Premier

Straffesparkonkurransen er tenkt å være for hele distriktet. Konkurranseformen er selvsagt basert på god gammeldags straffesparkkonkurranse. Dette er en turnering hvor hvert lag må ha minimum 5 spillere per lag, og hvor alle spillere er minst 13 år.

Har laget flere enn 5 spillere på laget, må laget før kommende kamp velge ut hvilke 5 på laget som skal ta straffer i den kommende kampen. Det er kun 5 som får skyte straffer per kamp. Keeperen må ikke skyte selv.

Det skal også blir premiering i løpet av arrangementet.

Det blir premier, men vi har vel ikke bestemt oss helt for hvilken form premien skal ha. Det kan være en pengepremie eller en pokal, sier Gangaas.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Arrangementet skal arrangeres i Idrettsparken. Foto: Arkiv