Travsportmiljøet i Hemne er ikke spesielt stort, men allikevel har hemnværingene vært veldig synlige på resultatlistene den siste tida. Og spesielt er det kvinnelige aktører som står fram. Nylig tok Holst Pil sin andre seier for året på Leangen, en hest som eies og trenes av blant andre Norun Totland Enoksen, som har vært med i travsporten i mange år. Travinteressen ble hun som så mange andre nærmest født inn i, da hennes far, Jens Olav Totland, er som en nestor i Hemne travlag å regne.

- Jeg vil ikke ta all ære for at Holst Pil har prestert såpass bra med to seirer i år. Jeg må nok dele mye av æren med pappa. Vi deler på treninga av både Holst Pil og Tito, forteller Norun Totland Enoksen.

Bunnsolid seier

Hun er imidlertid enig i at det er mange kvinner som vises godt i travsporten i Hemne for tida. Fordi: Den 12. februar vant Voll Odin på Leangen. I et annet løp samme kveld ble Voll Prins nummer tre etter å ha satt en solid personlig rekord. Begge hestene eies og trenes av søstrene Linn Marit og Kari Ingeborg Hårstad fra Hemne.

Les også: Søstrene elsker samme prins

Tidligere i år har Master De Pan radet opp seirer på Leangen. Hesten eies av hemnekvinnen Anne Kvikne-Moe.

Ellers har Linn Theres Sinnes' Potetgull gjort fine løp i det siste, deriblant en andreplass og en tredjeplass på de tre siste løpene. Og sist mandag klemte Federal Crown til med en bunnsolid seier på Leangen. Hesten eies av Ivar Haugen, men det er ingen hemmelighet at det er svigerdattera Inga Siri Berg som står bak suksessen. Det er nemlig hun som trener Federal Crown, som kan vise til råsterke åtte seirer på 31 løp i karrieren.

Les også: Sterke hemnværinger

Analyserer

- Resultatene viser i alle fall at vi kvinnfolka duger. Ellers tror jeg at det er litt tilfeldig at det er mange kvinner som lykkes godt om dagen. Men hvis jeg skal prøve å forklare hvorfor vi lykkes, så må det kanskje være at vi damene er litt flinkere til å lese og analysere hesten, vi er kanskje litt flinkere til å ta det med ro når hesten har en dårlig dag, og motsatt når alt fungerer bra. Inga Siri Berg er for eksempel veldig analytisk i det hun gjør, og dermed plukker hun raskt opp om hesten sliter med noe. Og ikke minst så tar hun hensyn til det, og sørger for å få ting i orden raskt, sier Totland Enoksen, som tror at treningsforholdene i vinter også må ta sin del av skylda for at hemnehestene gjør det bra om dagen.

- Vi har hatt flotte treningsforhold i hele vinter, med snødekte veier og så å si ikke noe barfrost.

Når det gjelder mandagens kjøring på Leangen, så var det også en hane fra Hemne som presterte bra. I sitt andre løp i karrieren tok nemlig Trond Espelands Mo Høvding en sterk andrepremie i kveldens siste løp.

Lokale resultater:

2. løp: 2) Stormare 1.30,4

4. løp: 3) Five Stars Genius 1.16,5

5. løp: 4) Soprano 1.32,1, 6) Skjetnemario 1.30,6g, 7) Agaton Faks 1.31,5

7. løp: 4) Gjølmes Lindy 1.19,1, 6) Red Hot Fire IV 1.19,1

8. løp: 1) Federal Crown 1.15,1

9. løp: 3) Theodor 1.29,7

10. løp: 2) Mo Høvding 1.35,1, 6) Potetgull 1.35,1g, 8) Skeie Jerva 1.40,0g

Foto: Foto: John M. Myrhaug