Orkdal

Mandag kom nyheten om at Tilbords-kjeden er slått konkurs. Kjeden ble kjøpt opp av konkurrenten Kitch'n i november i fjor. Det samme ble Rafens-kjeden, som var Norges eldste kjøkkenkjede. De meldte oppbud i slutten av januar. Dermed er begge kjedene som Kitch'n kjøpte opp, konkurs.

Lever i beste velgående

Men det betyr ikke at alle Tilbords-butikkene blir borte. Tilbords på Amfi er blant dem som drives videre. Det bekrefter Torhild Engløkk, som er daglig leder i Tilbords på Orkanger.

- Tilbords på Orkanger er en frittstående butikk, og rammes derfor ikke av kjedens konkurs. Vi driver videre som før, forteller Engløkk som er optimistisk med tanke på framtida:

- Vi ser lyst på framtida. Butikken har hatt ei veldig positiv utvikling det siste halve året. Vi har også god tro på at det vil løse seg for kjeden. Ifølge signaler vi har fått internt, er det tanker om ny drift, sier Engløkk.

- Ingen slakt

Kitch'n har i flere oppslag understreket at de ikke har kjøpt opp de to konkurrerende kjedene for å legge dem ned.

I et intervju med Dagens næringsliv sier daglig leder i Kitch'n, Odd Sverre Arnøy, at Tilbords og Rafens ville gått konkurs - også dersom Kitch'n ikke hadde tatt over.

På Amfi holder Kitch'n og Amfi til så å si ved siden av hverandre, og begge butikkene skal altså drive videre.

Tilbords hadde forøvrig kjempesuksess da de sto bak historiens største bryllupsmesse i Orkdal i fjor.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284

Tilbords hadde kjempesuksess med bryllupsmessa på Strandheim. Torhild Engløkk (til venstre) ser lyst på framtida for Tilbords på Orkanger. Foto: Catharina Morken