Onsdag ettermiddag ble showrommet Treklyngen åpnet i andre etasje på OTI-senteret.

Det er Lium møbelverksted, Foss snekkeri, AG-tre, Foss plater, Orkla Laft og SkjetneDesign som er representert i et nytt showroom på sentret. I tillegg til de seks bedriftene er også Meldal videregående og Midtnorsk opplæring en del av samarbeidet. Det var fungerende ordfører i Meldal, Vibeke Mehlum, som holdt en kort tale om samarbeidet og sto for den påfølgende snorklippingen. Leder på OTI-senteret Roy Johansen var godt fornøyd med å få på plass et nytt konsept på kjøpesenteret.

- Jeg er kjempefornøyd med å få denne nyheten på senteret. I utgangspunktet tror jeg folk er opptatt av lokalt håndverk og det får du her. Dette blir en vinn-vinn situasjon for både senteret og de aktørene som nå har gått sammen i dette samarbeidet. Jeg er imponert over hvor fint lokale de har fått til og du får en forståelse av at det er dyktige håndverkere som holder til her, sier Johansen.

Felles markedsføring

Showrommet kommer ikke til å være bemannet, men det er et innredet butikklokale til utstilling av ulike treprodukter. Sammen viser de seks aktørene hva de har å tilby, både utstilt i lokalet og via tre skjermer som blir montert i rommet. Hit kan kunder henvises for å se på produkter, og her kan det også avtales kundemøter.

- Vi har jobbet litt med dette prosjektet hvor det gjaldt å finne en felles møteplass for bedriftene hvor en kunne få til en felles markedsføring for de. I showrommet får du et innblikk av hva de forskjellige bedriftene kan tilby og hva de kan få til sammen. For det er mange av bedriftene som samarbeider på flere områder, forteller prosjektleder og bedriftsrådgiver i Næringshagen i Orkdalsregionen, Jan Arild Sletvold.

Sletvold tror samarbeidet vil få mye å si for profileringen av de seks bedriftene.

- Mange av bedriftene er jo for veldig mange en hemmelighet. Alene har det ikke vært store rom for å markedsføre seg, men sammen så blir dette veldig bra. Nå blir kortreiste og lokale bedrifter profilert på en meget god måte, sier Sletvold.

Folksomt

Det var mange som hadde tatt turen til OTI-senteret for å få med seg det nye konseptet og bedriftslederne var overveldet over interessen som ble vist.

- Dette er en fin måte å få vist frem hva vi kan produsere sammen. Interessen ser ut til å være veldig stor og det er positivt, sier leder i SkjetneDesign, Marit Skjetne.

Leder i Fossline og Foss plater, Morten Foss var meget godt fornøyd med samarbeidet og den store folkemengden som presset seg inn i showrommet onsdag.

- Det er først og fremst viktig at vi får vist oss frem. Hver enkelt har ikke budsjett til å profilere seg på denne måten, men sammen har vi fått det til. Her kan vi vise oss frem, men vi kan også avtale kundemøter her ved behov. Orkdal er jo nærmiljø for oss og vi har mange kunder her, så nå kommer vi tettere på dem. Det er kjempebra at så mange valgte å ta turen midt i vinterferien, forteller Foss.