I ei pressemelding skriver Rennebumartnan at årets tema blir «rampestreker», og inviterer dermed til:

* Korte og lange linjer, smale og brede striper, og streker som leker

* Å være leken og modig

* Å provosere og utløse energi og oppfinnsomhet

Daglig leder i Rennebumartnan, Kennets Teigen, sier til ST at han ikke har peiling på hva som kan bli materialisert ut fra årets tema, men legger til at han er spent på hva som blir resultatet.

- Vi håper det kan komme noe kreativt på utstillingssida. Med et slikt tema håper vi at utstillerne bringes litt utenfor komfortsonen og utvikler noen nye produkter som kan overraske litt, forteller Teigen.

Ønsker tips

Rennebumartnan velger hvert år et tema som et virkemiddel for å opprettholde og videreutvikle arrangementet. Tanken er at temaet skal inspirere til nytenkning og utvikling, samt gi arrangøren og utstillerne nye utfordringer som kan bidra til å skape nye opplevelser for publikum.

- Ved å gå ut med temaet nå, håper vi at både publikum og utstillere kan komme med innspill som vil hjelpe oss med å sette sammen et attraktivt program. Vi ønsker tips både til artister, konkurranser og tips til utstillere, sier Teigen.

- I fjor var temaet «smak», noe som blant annet avfødte ordførere i kokkekamp. Forventer du en konkurranse i år med for eksempel: Kopier Emil i Lønnebergets beste hyss?

- Jeg må innrømme at både Emil og hyss er ord som dukker opp i hodet når man tenker på rampestreker. Det gjenstår å se hva resultatet blir.

Økte besøket

Rennebumartnan er kjent som en av landets fremste salgsarenaer for design, kunst og håndverk. Da martnan var på sitt største i starten på 2000-tallet, besøkte hele 20 000 martnan. De siste årene har besøkstallet gått ned, men i fjor klarte man endelig å stoppe nedgangen.

- Vi hadde 11700 besøkende i fjor, et par hundre fler enn året før. Vi kommer nok aldri tilbake til de besøkstallene vi hadde for 15 år siden. Til det er konkurransen fra andre konserter og arrangementer for stor. Men klarer vi å beholde et besøkstall på rundt 12 000, skal vi være veldig fornøyd. Således var det veldig positivt at vi klarte å få til en liten vekst i fjor, sier Teigen.

Årets Rennebumartan blir den 33. i rekken, og går av stabelen i tidsrommet 10. til 12. august.

Daglig leder Kenneth Teigen håper det kan spennende ting ut av årets tema - rampestreker. Foto: Arkivfoto