Arbeiderpartiets Lars Johan Strand Vitsø skriver i et leserinnlegg at Senterpartiet på fylkestinget heller vil samarbeide med Høyre og Fremskrittspartiet enn Arbeiderpartiet. Har han tatt over for Snåsamannen eller?

Jeg hadde ikke trodd at Ap så lett lar seg provosere av medias forsøk på å hause opp stemningen mellom partiene i Trøndelag. Senterpartiet har ikke hatt diskusjoner rundt dette temaet. Hverken fylkestingsgruppen eller fylkesstyret har diskutert dette, så dette blir for dumt. Vi har sagt at vi vil ta makta i Trøndelag, fylkesordfører er målet. Men akkurat det er vel målet for Ap også? Og alle de andre partiene også vil jeg tro?

Senterpartiet er et sentrumsparti, og historisk sett har vi søkt samarbeid der vi mener å kunne oppnå mest med vår politikk. Det er vel også det samme for alle andre parti? Påstanden om at vi vil samarbeide med «blåsida» har Vitsø ingen dekning for. Vi skal først ha et valg, deretter telle stemmer, og så er det tid for forhandlinger og spekulasjoner.

Jeg får også lyst til å minne Vitsø om Aps forhandlinger bak Senterpartiets rygg i forbindelse med ny konstituering av fylkestinget, vi har allikevel er godt samarbeid på fylket i denne perioden også.

Gunn Iversen Stokke er fylkesleder for Trøndelag Senterparti. Foto: Pressefoto