Hemne

— Det er slett ikke ideelt med så mye brennbart materiale tett inntil en bygning. Oppstår en brann her, kan den fort spre seg, sier varabrannsjef John Aune i Hemne, og tar et overblikk over pallene og en gapahuk – også den delvis laget av paller – ved meieritrappa i Ørakrysset på Kyrksæterøra.

Konstruksjonen var omtalt i ST torsdag, og består av sittegrupper og ei bålpanne. Kommuneplanlegger Malin Sæther fortalte at tiltaket er en del av sentrumsprosjektet, og at den fritt kan benyttes av den som vil både til kaffekoking og pølsegrilling. Bruk av lokalene innendørs, krever utkvittering av nøkkel.

I hvert enkelt tilfelle

Det er imidlertid ikke bare fritt fram å gjøre opp ild utendørs, og flere har reagert etter STs oppslag torsdag.

John Aune opplyser at det må søkes fra gang til gang om å gjøre opp ild.

— Den som ønsker å bruke dette området til bålbrenning, må søke kommuneplanlegger, som i neste omgang søker brannsjefen om tillatelse. Det skal da oppgis en person som er ansvarlig for arrangementet. Dette må gjøres i hvert enkelt tilfelle, sier John Aune.

I forrige uke var det diverse planlagte arrangement på stedet. Den gang ble det forskriftsmessig søkt om tillatelse til å gjøre opp åpen ild utendørs.

Bålpanne fjernet

Malin Sæther hadde fjernet bålpanna på stedet allerede da ST tok kontakt om saken torsdag ettermiddag.

— Jeg har vært i kontakt med teknisk etat, og bålpanna oppbevares fra nå av inne i lokalene. Fra nå av må det søkes om bruk av utearealet med en ansvarlig person. Det er bra vi har fått klarhet i dette, sier Sæther.