Lørdag 10. februar ble en Opel Vectra meldt stjålet i Skaun. Den sto parkert utenfor et verksted i Aunbygda. En annen bil som ble stjålet i samme tidsrom, ble etter få dager gjenfunnet på Tempe i Trondheim.

Stjal bil i Skaun - funnet i Selbu

Vectraen ble funnet sist onsdag formiddag ved et hyttefelt på Dragsten i Selbu, like ved Selbusjøen. Den var påsatt registreringsskilt som er stjålet. Tre personer ble pågrepet, den ene har bostedsadresse i Skaun kommune.

Samme kveld ble en person pågrepet på Orkanger, mistenkt for å stå bak en rekke innbrudd i vårt nedslagsfelt den siste tida. Han har i lenger tid hatt tilhold i Orkdal.

- Siden 1. januar i år er det registrert totalt 15 innbrudd i vårt område, hovedsaklig i Orkdal og Skaun. Det er mye! 11 av dem har skjedd siden 1. februar. Vi mistenker disse to personene å stå bak en rekke av innbruddene, opplyser Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal, Agdenes og Skaun.

- Opererer disse to sammen eller hver for seg?

- Det vil etterforskninga vise. De er begge kjenninger av politiet, men de utfører nok dette uavhengig av hverandre, sier han.

- Hvor befinner de seg nå?

- Mannen som ble pågrepet i Selbu ble onsdag kveld løslatt mot meldeplikt på lensmannskontoret. Den andre sitter fortsatt i arrest, og det er foreløpig ikke tatt stilling til om han skal varetektsfengsles, sier Haugan til ST torsdag formiddag.

- Hvor er det gjort innbrudd under dette innbruddsraidet den siste tida?

- Det er i hus, hytter, biler og hos bedrifter, sier lensmannen.

Fant stjålet bil - to personer pågrepet

I forbindelse med funnet av bilen i Selbu, ble det også funnet en del varer som kan være tjuvgods.

- Vi vet ikke ennå om noe av dette kan knyttes til innbrudd i vårt område.

- Erkjenner de to mennene det de er mistenkt for?

- Det er i så fall lite, ja, sier Haugan.