Orkla er godt i gang med forberedelsene til ny sesong. Klubben gjorde seg tidlig ferdig på overgangsmarkedet etter at Erik Johnsen (lån) og Andreas Dyrnes Søfteland signerte for Orkla tidlig i februar. Nå teller seniortroppen 31 mann og oppmøte på trening så langt i vinter har vært meget godt.

- Nå har vi gjort oss ferdig med signeringer for i år. Troppen er satt og vi har over 20 ivrige spillere på hver trening, så vi har ingen unnskyldning om dette går dårlig, sier Stig Kammen.

Erik Helgetun og Steinar Gjersvoll blir som vanlig viktige brikker i den kommende sesongen.

Må ha flyt

I fjor fikk Orkla en fryktelig start på vårsesongen. Skader og karantener i forsvar gjorde at det ble store utskiftninger på kort tid og poengfangsten ble mager. Orkla skal ha spillermøter med hver enkelt spiller for å høre hva deres ambisjoner er i årets sesong.

- Vi skal ha møter med hver enkelt spiller for høre hva de tenker om årets sesong. Jeg tror det blir viktig å bli enig om en felles målsetting og hva den målsettingen eventuelt innebære og kreve av spillerne, sier Kammen.

- Hvor god mener du denne troppen er?

- Hvordan skal jeg si dette uten at det kommer ut feil? Det er fullt mulig å være med hele veien med denne troppen. Kvaliteten er god nok. Men vi må ha flyt og en felles forståelse for hva det krever, men det tror jeg denne gjengen her vet, sier Kammen.

Erik Hægstad Johnsen var med å sikre plassen for Orkla på høstsesongen i fjor. I år har Orkla forlenget låneavtalen med den talentfulle stopperen.

Svak treningskamp

Orkla åpnet med en god treningskamp borte mot 1. divisjonslaget Levanger som til slutt endte med 3-1-tap. Så ble de ikke overraskende slått klart av Ranheim. Sist helg var det en overkommelig treningskamp mot Strindheim i Idrettsparken, men det endte 1-1.

- Strindheim er et lag vi skal slå. Vi styrer kampen, men bommer på det vi skaper, mens Strindheim scorer på den sjansen de får. Det blir vanskelige spilleforhold etter hvert med fem centimeter snø på banen, men det er likt for begge lag, sier Kammen.

Neste uke skal laget ut i ny tøff bortekamp mot Stjørdals-Blink på torsdag, før det blir hjemmekamp mot Tynset og bortekamp mot Verdal i starten av mars og senere RBK 2. Orkla har generalprøve mot Melbo på Orkdalsbanken stadion 7. april.

Kammen har fått med seg Ola Haugen som assistenttrener. I tillegg er Bjørn Næss keepertrener og Bjørg Schei lagleder for seniorlaget i årets sesong.

Vil videre i cupen

21. mars skal Orkla ut i kvalifiseringsrund til cupen og møter NTNUI. Kammen forteller at Orkla har et klart mål om å ta seg til første runde.

- Vi har selvsagt et mål om å komme oss så langt som mulig i cupen. Økonomi er jo en ting, men det er jo artig å være med i cupen. Vi må først klare å kvalifisere oss, men vi ønsker også å ta oss videre fra 1. runde og da passer jo det bra med en kamp mot jevngod motstand i første runde, så får vi heller møte ett av de gode lagene i Trøndelag i andre runde. Det er det mange av, sier Kammen.

Lærer på Follo

Stig Kammen har ikke bare tatt over treneransvaret i Orkla etter Arnstein Røen, men han har også tatt over en del av timene i på fotballinjen på Orkdal videregående skole etter han også. Han jobber i en 25 prosent stilling hvor han stort sett har ansvaret for fotballtimene. Det trives han meget godt med.

- Det er flere ganger at jeg må klype meg i armen og spør om det virkelig er mulig å få betalt for å gjøre en slik jobb. Det er jo den mest takknemlige jobben du kan ha på en videregående skole. Det er veldig givende å få jobbe med fotballspillere som virkelig ønsker å bli gode, sier Kammen som er strålende fornøyd med mottagelsen han har fått så langt på skolen og i klubben Orkla.

Spillertroppen 2018

Keepere: Even Rønningsbakk, Håkon Lilleås Næss, Imran Basit

Forsvar: Sindre Tørseth Valø (militæret til april 2018), Andreas Dyrnes Søfteland (fra Ranheim), Øystein Berdal (militæret til april 2018), Emil Eker Haugen (militæret til juli 2018), Thomas Kristiansen, Eirik Almli, Erik Hægstad Johnsen (lån fra Ranheim), Espen Grøset, Morten Grøset, Jørgen Krogstad, Christian Sommerschild, Espen Løfshus Staveli

Midtbane/Angrep: Jan Inge Lynum (fra Rosenborg), Emil Lynum (fra Løten), Arnstein Buøy, Steinar Gjersvoll, Håkon Sanden, Erlend Løkken, Erik Helgetun, Abdikani Mohammed Abdi, Magnus Høiseth, Abd-Quadir nur Abd-Quadir, Tor Egil Johansen, Hassan Halane, Hans Ole Røen Halle, Christopher Grøset, Erik Selven (fra Orkanger), Martin Dybdahl.

NB! Noen av forsvarne kan også benyttes i mer offensive roller.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255