Orkdal/Notodden

Albumet «My longest mile» er en beretning om et levd liv på godt og vondt. Heidi Blåsmo har skrevet både tekst og melodi på de ti låtene på plata som veksler mellom sjangerne blues og rock. Releasedato er akkurat i disse dager – fredag 23. februar.

— Den blir å finne i både platebutikker og på alle de store nettstedene, sier Blåsmo.

The Voice var viktig

Hun er født og oppvokst på Nerøra på Orkanger, men flyttet ut som tenåring. Heidi var litt rebelsk, og et utfordrende barn som var nysgjerrig på livet, og nysgjerrigheten ble ikke tilfredsstilt på søndagsskolen.

— Jeg havna litt utpå, kan du si. Jeg rodde ut, men måtte returnere uten årer, sier hun billedlig.

Plata er en musikalsk formidling av opp- og nedturer. Viktige bidragsytere er gutta i bandet Reloaded, som består blant annet av tidligere medlemmer både i Anne Grete Preus' band Veslefrikk og den engelske popgruppa Johnny Hates Jazz. Når hun topper det hele med å få Magne Furuholmen som mentor da hun deltok i The Voice i 2012, er det en solid plattform av musikalske referanser hun har i ryggen.

— I dag bor jeg i Notodden, og kan velge musikere på øverste hylle, sier hun.

— Hva betydde det for deg å delta i The Voice?

— The Voice var årsaken til at jeg ga ut min første plate. Jeg husker Magne Furuholmen sa at jeg har så mye musikk i meg, at jeg måtte finne meg et band og gi ut plate, sier Blåsmo, som røk ut under de såkalte duellene i konkurransen.

Gjerne Vannspeilet

Når det lørdag er releaseparty for plate nummer to, gjør hun det med stil.

— Da blir det rød løper og velkomstdrinker i stettglass!

Drømmen er å komme tilbake – og hjem – til Orkdal.

— Sist jeg opptrådte i Orkdal, var i 2013 i forbindelse med gjenåpning av Orklahallen. Jeg har musikalsk hjemlengsel, medgir hun.

— En spesiell setting du ønsker deg?

— Gjerne en konsert i Vannspeilet, men det spiller ingen rolle. Jeg vil gjerne hjem igjen for å opptre - og for å treffe igjen min fantastiske familie i Orkdal.