Fredag 25. august i fjor ble salgstrinn én (Bygg A) på Rømmetunet på Orkanger lagt ut for salg. Det er totalt snakk om 23 leiligheter.

Fra mandag til torsdag i den første salgsuka ble hele åtte leiligheter solgt.

- Vi er veldig godt fornøyd med salgsstarten, sa Jørgen Rostad, nyboligsjef i Eiendomsmegler1, til ST den gang.

Det ble solgt leiligheter i alle størrelser, fra 48 til 180 kvadratmeter.

- Det er solgt en del leiligheter i de øverste prisklassene. Det betyr at over én tredjedel av verdien på boligmassen allerede er solgt, sa Rostad.

Rekordpris på toppleilighet

Blant annet ble en 184 kvadratmeter stor toppleilighet til 9,5 millioner kroner solgt. Det er den dyreste boligen som noen gang er solgt i Orkdal kommune.

Nå, i slutten av februar, er ti leiligheter solgt. I tillegg er to reservert.

- Etter at det ble aktivitet på tomta, merket vi en økt etterspørsel igjen. Det er helt normalt at interessen økes når bygginga starter, sier Rostad.

Det er skissert innflytting i disse leilighetene i tredje kvartal i 2019.

Hele Rømmetunet skal utvikles over lang tid, og i seks byggetrinn.

- I forhold til ytterligere utvikling på tomta, vurderes salgstakten fortløpende. Vi vil hele tida vurdere leilighetsmiksen i de ulike trinnene. Det kan nemlig variere over tid hvilke typer leiligheter det er etterspørsel etter, påpeker han.

PS! Rømmetunet er navnet på arealet som ligger omkranset av Geilan i vest, Tverradkomsten i sør, Graastens gate i nord og det nye gatetunet, som vil gå parallelt med Orkdalsveien.

Blant annet ble en 184 kvadratmeter stor toppleilighet til 9,5 millioner kroner solgt. Det er den dyreste boligen som noen gang er solgt i Orkdal kommune. Foto: VY