Hemne

Det sier Ole Johan Aae, nestleder i Hemne Trekkspillklubb. Lørdag 28. april er det nemlig Distriktsmesterskap (DM). Da kommer et stort antall musikkglade aktører med sine trekkspill og toradere for å konkurrere i over 20 klasser.

— Vi vet ikke hvor mange som kommer. Vi har ingen erfaring med dette, verken som deltaker eller arrangør, sier Aae.

Skikkelig i minus

I utgangspunktet er DM et årlig arrangement, men i fjor var det ingen som tok det på seg.

— I 2016 var det et felles DM for Sør- og Nord-Trøndelag. De gikk skikkelig i minus. Det er vel trolig derfor ingen tok på seg arrangementet i fjor, sier Aae.

— Men det tør Hemne Trekkspillklubb?

— Vi mener det er realistisk å håpe på at vi skal gå i balanse, og kanskje også sitte igjen med et lite overskudd. Vi har starta dialogen med lokalt næringsliv om sponsorstøtte, sier han.

Dommerutfordring

Årets DM arrangeres i Kulør'n. Og selv om Ole Johan Aae ikke har oversikt over hvem eller hvor mange som kommer, vet han i hvert fall hvem som ikke deltar:

— Vi, som arrangørklubb, deltar ikke. Våre 15–16 medlemmer vil få mer enn nok å gjøre som arrangør. Vi har også fått med oss folk fra Hemne Songlag til å bistå med arrangementet. Vi har gjort en «byttehandel» mot at folk fra oss bistår dem under sangstevnet neste år, sier Aae.

Selve konkurranse går over én dag. På kveldstid er det trekkspillfest på Hotell Koselig, der det kan bli trekkspilljamming ut i de små timer.

— Da stiller nok vi også, sier Ole Johan Aae.

Tre dommere skal kåre vinnere i de ulike kategoriene under årets DM. Men å skaffe dommere, byr på utfordringer.

— Ja, det er vanskelig å finne dommere som er godt nok kvalifisert. De skal beherske både trekkspill og torader. Vi jobber med å få noen til å si ja, sier Aae.

Møringer velkommen

Påmeldingsfristen for årets DM er 28. mars, og skjer til Jarle Danielsen i trøndelagsavdelinga av landsforbundet. Invitasjon er gått ut til aktuelle klubber og medlemmer. Også musikere utenfor Sør-Trøndelag kan delta.

— Flere fra tidligere Nord-Trøndelag deltar i år i Nordland. For mange av dem blir det også kortere reise. Men vi er åpen for påmeldinger også fra Møre og Romsdal til vårt DM, sier Ole Johan Aae.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300