Det er under to måneder til seriestart i 2. divisjon for KIL/Hemne. Laget er inne i en så langt god sesongoppkjøring hvor de har fått gode svar fra treningskamper og treninger. Det ble nedrykk fra 1. divisjon i fjor, men lagets trener, Per Erik Bjerksæter, sier at klubben ikke er redd for å snakke høyt om opprykk kommende sesong.

- Vanligvis bruker vi treningsleiren før påske til å komme frem til en felles målsetting, men vi er ikke redd for å snakke høyt om opprykk. Klarer vi å unngå skader og beholde de spillerne vi har nå, så skal det være mulig. Lysten til å rykke opp er til stede. Det er det ikke noe tvil om, sier Bjerksæter.

Gode resultater

En skal ikke legge for mye i treningskampene før sesongen starter, men det er bedre med gode resultater, enn dårlige. Så langt har KIL/Hemne spilt tre treningskamper. Den første var mot Hitra etter en treningshelg på Frøya. Det ble ikke overraskende storseier mot 4. divisjonslaget. Senere ble det spilt kamp mot Fortuna som er en av opprykksfavorittene i 2. divisjon. Det endte med 3-2-seier. Nylig ble 3. divisjonslaget Strindheim slått 6–1.

- Kampen mot Hitra var mest for å komme i gang og der vant vi vel med 11–12 mål. Kampen mot Fortuna ble tett og jevn, men vi vant til slutt mot et av opprykksfavorittene selv om vi manglet noen spillere som er skadet. Vi har fått det bra til i treningskampene så langt og jeg tror at vi kommer til å kjempe i toppen, sier Bjerksæter.

Ingen nye signering

KIL/Hemne har ikke signert noen nye spillere siden januar. Ina Vårhus har skrevet under for Trondheims-Ørn etter å ha vært på prøvespill i vinter. Ellers har laget litt færre spillere enn de hadde i fjor.

- Vi er ikke like mange som vi var i fjor. Flere av spillerne som har gitt seg, var vi klar over kom til å gi seg. Andrelaget er viktig for oss. Der har vi en fin arena for de yngste i 3. divisjon til å vise seg frem på. Vi skulle gjerne vært litt flere, men vi skal klare oss med det vi har nå også, sier Bjerksæter.

Bjerksæter forteller at de er fornøyd med å utvikle spillere som kan ta steget til større klubber.

- Vi ønsker å utvikle spillere og er stolt for at Ina Vårhus klarte å ta steget til Trondheims-Ørn. Vi har en del spillere som har større ambisjoner enn å spille i 1. divisjon, sier Bjerksæter.

Legger Grei-saken død

Det ble mye støy da Grei Kvinner Elite brukte en spiller som ikke var spilleberettiget i 1. divisjon. KIL/Hemne tapte kampen om plassen i 1. divisjon til nettopp Grei, men saken ble mye omtalt i nasjonal presse. KIL/Hemne forfulgte saken en periode, men har til slutt valgt å gi opp. Bjerksæter er tydelig på at klubben nå er ferdig med den saken.

- Vi fikk mye støtte rundt den saken og trodde kanskje vi kunne ha litt gjennombruddskraft, men slik ble det ikke. I ettertid så angrer vi kanskje litt på at vi brukte såpass mye energi på den saken, men nå har vi i hvert fall lagt den død, sier Bjerksæter som har fokus på kommende sesong.

Suksesstrenerduoen Per Erik Bjerksæter (til venstre) og Rune Bakken håper og tror at KIL/Hemne kan kjempe i toppen av 2. divisjon i år.