Galleri Sagatun i Meldal holder åpent i kulturuka Vinterlarm, og byr på kunst både fra medlemmer i Meldal kunstforening og gjesteutstillere.

Galleriet åpner tirsdag 6. mars, og holder åpent fram til lørdag 10. mars. Jorunn Ree er i full gang med å få bilder opp på veggene, og gleder seg til å kunne åpne låven for publikum på nytt.

- Under Vinterlarm i fjor hadde vi en offisiell åpning av galleriet. Nå åpner vi igjen under denne kulturuka i Meldal, og vi håper at en del av kunstnerne vil være til stede på åpningsdagen, sier Ree.

Lokale motiver

Jan Berg, Ann-Carin Bøyesen, Tove Monset, Aina Flatjord-Nilsen, Kari Barkenæs og Elin Sagvold er gjesteutstillere. I tillegg deltar fem-seks utstillere fra Meldal kunstforening, som står som arrangør for utstillinga.

- Det blir flest bilder av Jan Berg, store akrylbilder med lokale motiver som Våvatnet og Svarthetta. Det er artig at han vil stille ut her, selv om han stiller ut både på Våvatnet og Modern Art Gallery til vanlig, sier Ree.

Aina Flatjord-Nilsen bor på Heimdal, og har med noen fantasifulle bilder på utstillinga. Ann-Carin Bøyesen kommer fra Orkanger med kunstfoto og fra Oslo bidrar billedkunstner Kari Barkenæs med sin teknikk av maling kombinert med tekstiler, foto, gammelt og nytt. Elin Sagvold kommer med steinskulpturer fra Geo Design.

Jan Berg har flest bilder på denne utstillinga, med sine store naturbilder i akryl.

Larm i pels

Under åpninga blir det nye og friske takter fra Meldal seniordans, og det blir mannekengoppvisning med gamle pelsantrekk og fuskepels.

- Vi har kalt det «Vi larmer i pels», og det blir fokus på gjenbruk sett i et historisk og humoristisk perspektiv. Jeg har mye pels oppe på loftet her som skal fram i lyset. Det passer bra når det er Vinterlarm og kaldt, siden dette er tradisjonelle plagg for å holde varmen i, sier Ree.

I tillegg blir det åpen kafé med enkel servering nede i den gamle stallen, loppemarked og loddsalg.

- Det lønner seg å kle seg godt, for det blir ikke særlig varmt på låven. Den er ikke isolert, men vi prøver å varme opp litt, sier Ree.

Aktivitetsmessa

Meldal kunstforeninga har mellom 20 og 30 medlemmer, hvorav rundt ti er aktive. I tillegg til utstilling i Galleri Sagatun, kommer de til å bidra på Aktivitetsmessa i Meldalsbanken Arena på Storås lørdag 10. mars. Dette er en barne- og familiedag hvor lag og organisasjoner i Meldal er invitert til å presentere seg. Kunstforeninga har planer om å stille ut litt og vise seg fram der.

Vinterlarm pågår i Meldal fra 2. til 11. mars, med en rekke arrangementer spredt rundt i hele kommunen.

Jan Berg på besøk i låven da han leverte bildene. Foto: Privat