Forestillinga Rotsekk handler om lidenskapen, kjærligheten og livet til en Rosenborg-supporter. Skuespiller Ole Christian Gullvåg har fått Nils Arne Eggens velsignelse før turnéstart.

Nervøs

Det fikk han etter en privat hjemmevisning i stua hos Nils Arne Eggen på Fannrem, noe som fikk skuespillerens selvtillit til å øke betraktelig.

- Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, medgir Gullvåg som i regi av Turnéteatret Trøndelag besøker Vinterlarm i Meldal med forestillinga i Idrettsbygget på Løkken onsdag 7. mars. Torsdag 8. mars spilles forestillinga ved Orkdal kulturscene.

Anbefales av Eggen

Nå legger heller ikke Ole Christian Gullvåg skjul på at Nils Arne Eggen i stor grad har vært en «farsfigur» for ham gjennom det han har lært ham og preget ham når det gjelder verdier og politikk.

For selv om forestillinga Rotsekk som er skrevet av Gullvåg, først og fremst handler om et lidenskapelig forhold til fotball, så handler den også om skuespillerens egen oppvekst og hvordan forholdet hans til fotball har preget livet hans. Her spiller Nils Arne Eggen en viktig rolle gjennom den interessen han bestandig har vist for litteratur, historie, politikk og livsfilosofi.

- Dette kan virkelig anbefales, sier Eggen etter den private visninga i stua hjemme på Fannrem.

- Det handler ikke bare om fotball, men om Gullvågs forhold til sin bror og sin far, og teksten er skrevet på en god måte, sier han.

RBK-supporter

Ole Christian Gullvåg er skuespiller, men på fritida er han ihuga RBK-supporter som nærmest opplever at livet fyker forbi mellom alle kampene som han bare må få med seg. Nå har skuespilleren Gullvåg skrevet en monolog om livet som fotballsupporter, om det å gråte hver gang fotballaget du er supporter for, spiller. Teaterstykket hadde premiere i Verkstedhallen på Lade 18. januar.

Kampdag

Utgangspunktet for forestillinga er det sterke forholdet noen mennesker har til fotball. Noen elsker fotball; lidenskapelig og betingelsesløst. Noen, og ganske mange, gråter når laget de heier på, spiller kamp. Enkelte bruker flere dager på å psyke seg opp før kampdag, for deretter å bruke like mange dager til å lade ned, slikke sårene eller være i jubelrus.

Elsker eller hater

Er du blant dem som elsker fotball eller har noen i familien som gjør det? Eller er du blant dem som hater fotball, eller er helt likegyldig og slettes ikke skjønner hvorfor folk går av hengslene for en fotballkamp, så kan denne forestillinga være aktuell for å forstå mer av fenomenet.

Gjennom denne monologen gir skuespiller Ole Christian Gullvåg et selvironisk, humoristisk og nådeløst ærlig innblikk i langt mer enn bare fasinasjonen for fotball generelt, og Rosenborg spesielt. Det handler heller ikke bare om fotball, men også om hvordan det fungerer å bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV.

Komiker

Ole Christian Gullvåg som vi blant annet kjenner fra Trøndelag Teater, og som Kongen i Slaget på Testiklestad på Sverresborg, gir oss moro og latter på kjøpet så det forslår. Han er en utmerket komiker som pleier å treffe publikum, og som denne gangen slår finter på fotballspråket. Og faktisk vet han bedre enn noen, hva det betyr å være fotballidiot. Gullvåg meldte seg inn i Kjernen i 1996, og bruker mer enn normalt, mye tid på fotball. Sammen med regissør Aslak Moe forsøker han gjennom denne forestillinga å fortelle hva det er som gjør at så mange skulker foreldremøter og familieselskaper for en fotballkamp. Det må være noe med det, for det er mange av dem.