Det nederlandske paret Dina Guijt og Jaine Lopez vurderer å kjøpe hytte i Mjuken hyttegrend på Berkåk.

– Det er nært til flyplass og togstasjon, sier Guijt som brukte vinterferien til å se seg rundt i Rennebu.

Godt vintervær

Og paret likte både det de så og opplevde under besøket i Rennebu.

For det første var det et herlig vintervær med kuldegrader, sol og mye snø. Mens foreldrene var innendørs ved Sande hytter og vurderte ulike hyttemodeller, lekte de to ungene Alba (5) og Diego (7) i snøen ute. Ikke syntes de det var kaldt heller. Sola varmet, og det var stor stas å leke i snøen.

Enkel logistikk

- Men hvorfor hytte på i Rennebu?

Familien som bor 25 minutter utenfor Amsterdam, ønsker seg først og fremst ei hytte i Norge hvor de kan finne ro og stillhet. Livet og hverdagen i Nederland er både travel og folksom.

Gjennom bekjentskaper fikk de høre om Berkåk og Mjuken hyttegrend. De opplever det som enkelt å ta seg fram til flyplassen på Værnes med direkteflyginger fra Amsterdam. Fra Værnes er det lett å ta toget til Berkåk hvor Sande hytter på sikt planlegger utleie av bil og sykler. Skulle det være behov for å leie bil, er det heller ikke noe problem å kjøre bil fra Værnes til Berkåk.

Barneår i Bergen

Under besøket i Rennebu var ordfører Ola Øie kjapp til å komme for å hilse på. Han ser gjerne at det kommer hytteeiere fra Nederland til Rennebu.

- Vi ble litt overrasket da ordføreren kom, smiler Dina Guijt som ikke er helt ukjent med Norge.

Hun hadde nemlig sine første barneår i Bergen før familien flyttet til Sveits og senere til Nederland. Under oppveksten i Bergen og Sveits, lærte hun å gå på ski, noe hun ønsker at ungene og mannen hennes fra Peru, også skal lære.

- Foreldrene mine elsker Norge, og de elsker å gå på ski. De vil helt sikkert komme til å bruke hytta i Rennebu, sier Dina som sammen med familien planlegger å komme tilbake til Berkåk til sommeren for å se hvordan turmulighetene er på den tida av året.

Leie ut

I utgangspunktet ønsker den nederlandske familien seg ei lita hytte og vurderer en hyttetype som er bygd av tømmer med to soverom og en hems. De regner med å leie ut hytta i perioder da det er begrenset hvor mye de selv kan bruke den, men føler seg trygge på at både Dinas foreldre og venner av dem vil være interesserte i hytteferie i Norge.

- Vi vil helst eie selv, og ser på dette som ei god investering, sier Dina Guijt som er utdannet lege, mens mannen Jaine Lopez jobber frilans med større idrettsarrangement.

Begge barna på 5 og 7 år går på skole og snakker både nederlandsk, spansk og engelsk. De har også allerede lært seg et par norske ord.

Dina Guijt og Jaine Lopez fra Nederland vurderer å kjøpe hytte i Mjuken hyttegrend på Berkåk. Her skal barna Alba og Diego få lære å gå på ski. Foto: Audhild Øye