Lørdag ettermiddag fikk unge, energiske, glade og kunstneriske aktører vist seg frem under UKM i Meldal. «Ung kultur møtes» er en ypperlig arena til å få utviklet og vurdert sin hobby, eller prøve seg som konferansier og arrangør.

Allsidige talent

Martin Lund (19), eller NorTroll som artistnavnet hans er, deltok både på kunstutstillingen og med sceneinnslag. Den flinke og erfarne konferansieren, Mathias Gården, introduserte NorTroll med anbefalinger til publikum om å gå ut av lokalet hvis man ikke tålte blod og gørr.

– For nå blir det blodig alvor. NorTroll er inspirert av marerittene sine og går på scenen for å sjokkere, kunngjorde Gården.

Låta «Psycho», en heavy gitarsolo, ble fremført av en artist gjemt bak ei skummel maske hvor «blodspruten» sto ut. Det var hans måte å takle marerittene på, kunne Lund fortelle etter opptreden. Den unge gutten med de grusomme marerittene har også andre talent enn å spille rått på gitar. På kunstutstillingen deltok han med flere tegninger og malerier, og i tillegg hadde han designet og laget sin egen kleskolleksjon.

– Jeg ønsker å bli artist og å designe klær, etter hvert, fortalte det unge talentet, mens han holdt kjæresten Julie Sneeggen (16) i hånden.

På sitt sjette forsøk gikk han altså videre både med sceneinnslaget og et maleri. Sneeggen deltok for første gang på UKM og gikk videre med gruppa Innocent. Hun er vokalist, og med låta «Jailhouse Rock», fikk de det til å svinge skikkelig i Meldal samfunnshus.

– Vi ble kjærester rett før jul, og nå håper vi både å øve sammen og kanskje opptre sammen etter hvert, smiler de to som begge gleder seg til fylkesmønstringa i Bjugn.

Bare for moro

Det var både alvor og moro fra scenekanten, i form av film, musikkinnslag, sketsjer, dans og skuespill. Marshmallowduo, bestående av Guro Søyseth og Magnus Hegle hadde laget en film hvor det var om å putte flest mulig marshmallows i munnen og kunne si navnet sitt.

– Vi er ikke så glade i marshmallows, men vi ville gjøre noe som ingen andre har gjort, fortalte Hegle.

Ingen av de hadde deltatt tidligere, og ikke var de sikre på om de ville gjøre det igjen heller.

– Det kommer an på om filmen går videre.

I tillegg til den flotte kunsten og de underholdende sceneinnslagene gjorde ungdommen en flott jobb i alle ledd med å arrangere UKM.

Åpnet Vinterlarm

Etter endt kulturmønstring var det klart for den offisielle åpningen av tidenes femte Vinterlarm. Løkken musikkorps, Meldal Soul Children, Meldal Soul Teens og deler av Meldal songlag fremførte den nye versjonen Vinterlarmsangen, og ordfører Are Hilstad holdt åpningstalen.

– Vinterlarm er folkelig, for folket og av folket. Det er en herlig lavterskel, og Vinterlarm bruker ikke kjendiser for å trekke til seg folk. Det er først og fremst aktivitet, med frivilligheten som motoren i arrangementet, sa Hilstad som oppfordret folket til å ta med seg naboen, onkel, tante, barnebarn og venner for å skape larm og leven i hele bygda den kommende uka.

Disse gikk videre til fylkesmønstringen i Bjugn:

Scene:

Bombagæsh: Internett på jakt, Sistars: Somewhere only we know (sang og dans), Innocent: Jailhouse Rock (band), NorTroll: Psycho (gitar)

Kunst:

Solveig Løkkbakk med tegningen «100 %», Ole Kristian Børset med fotoet «Vinterlys over Meldal», Martin Lund/NorTroll med maleri og Jenny Refset med heklet lakriskonfekt.

Konferansier:

Mathias Gården

Nettredaksjonen:

Ole Kristian Bjørnerud Børset, Karen Kirkholt og Mathias Gården

Arrangøren / ungdomsrådet:

Kine Holm, Mikael Orre Rye og Sylvia Foss Morgan

Lyd og lys:

Knut Håkon Fritzon

Disse mottok stipend:

Årets kreative: Jenny Refseth

Årets teamwork: Ada Oline Sandø og Kajsa Døsvik Sandaker

Årets øyeblikk: Sylvia og Emily Foss Morgan

Årets nykommer: Wassim Shahen